Transport Online - Duizendste DAF Trainingsvoucher voor Susan Mullink

Duizendste DAF Trainingsvoucher voor Susan Mullink

Duizendste DAF Trainingsvoucher voor Susan Mullink
10-05-2016 09:21 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

OSS - Susan Mullink (31) heeft de duizendste voucher voor een gratis DAF Driver Training verzilverd. Onder leiding van instructeur Ad van Dooren van rijschool Smits Opleidingen in Oss leerde zij de fijne kneepjes, zodat ze de maximale efficiency kan halen uit de nieuwe DAF XF Euro 6. Daarmee rijdt zij sinds februari voor Crossborder Logistics in Zevenaar, waar ze al een paar jaar werkzaam is.

De DAF Driver Training leert iedere chauffeur op korte termijn gemiddeld vijf tot tien procent zuiniger te rijden. DAF verstrekt bij elke nieuwe Euro 6-truck een voucher die recht geeft op het kosteloos volgen van deze training. Onder de noemer HNR (Het Nieuwe Rijden) telt die mee als zeven uur praktijktraining voor Code 95.

"Leuk en vooral ook leerzaam", zegt Susan in een eerste reactie, om tegelijk te verduidelijken: "Je gaat de uitdaging aan met de boordcomputer (Driver Performance Assistant). Hoe je kunt besparen door te anticiperen op het verkeer en bijvoorbeeld wat vaker uit te rollen in plaats van te remmen. Hoe je slim omgaat met assistentiesystemen als de automatisch afstand houdende cruisecontrol."

Internationaal

Voor Crossborder Logistics rijdt Susan internationaal. Ze komt veel in Duitsland, Zwitserland en Zweden. In heuvel- en bergachtig gebied draagt de op GPS gebaseerde navigatie bij aan een gunstig verbruik. Bij ingeschakelde cruisecontrol kiest de geautomatiseerde AS-Tronic-transmissie het meest optimale schakelmoment. "Het is mijn eerste DAF met automaat. Even wennen, maar al snel merk je hoe comfortabel dat is. Ik rij meer ontspannen."

Sinds haar achttiende rijdt Susan vrachtauto en al die dertien jaar met een DAF. Ze prijst het comfort, het goede bed en het stabiele rijden. Bij de training bleek dat ze van nature al spaarzaam rijdt. "Soms moet je wel eens even het gas intrappen om tijd goed te maken, maar eigenlijk zit ik met het verbruik altijd gunstig, dus zo rond de 1 op 4."

DAF Verkeersscholen

Voor de Driver Training werkt DAF Nederland samen met een aantal verkeersscholen verspreid over het land, waaronder Smits Opleidingen. De gratis training vermindert het risico op schade, vergroot de veiligheid op de weg én heeft een positief effect op het brandstofverbruik.

Foto's

 • Marc Eymael
  Veldwezelt Transport
 • Marc Eymael
  Veldwezelt Transport
 • Marc Eymael
  Veldwezelt Transport
 • J.Roeland
  VALLEN BV

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen