Clicky


Litouwse vrachtwagen met schuivende triplex platen van de weg gehaald

Litouwse vrachtwagen met schuivende triplex platen van de weg gehaald [+foto]
09-05-2016 18:55 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

DANNSTADT-SCHAUERNHEIM(D) - De Duitse politie heeft maandagmiddag rond 13:45 uur een vrachtwagen uit Litouwen van de weg gehaald.

De vrachtwagen, die in noordelijke richting over de A61 reed, viel op omdat deze niet recht in het spoor reed maar telkens wat slingerde en de trailer leek ook scheef te staan.

De trailer was afgesloten met een douaneverzegeling. De politie kreeg echter toestemming in samenspraak met het doaunekantoor om de verzegeling te verbreken om zo de trailer te inspecteren.

De lading bleek te bestaan uit 20 ton triplex die niet goed gezekerd was. De vrachtwagenchauffeur had wel anti-slip matten in de trailer maar lang niet voldoende voor de vele platen, en de matten die hij had waren van een dusdanige kwaliteit dat ze deze zware pakketten niet konden beschermen tegen schuiven.

Van de 16 werkende spanbanden waren er zeven dusdanig beschadigd dat ze niet meer gebruikt zouden mogen worden.

De politie sprak van een "amateuristische ladingzekering".

Voor de vrachtwagenchauffeur betekende dit een verplichte pauze om de oplegger volledig uit te laden en de triplex platen goed te zekeren zodat een schuivende lading niet meer mogelijk was. Daarnaast moest hij ook direct een boete van 115 euro betalen.

De verlader krijgt een boete van 270 euro en tegen het transportbedrijf dat het transport organiseerde vanuit Rusland naar Frankrijk wordt een proces vanwege oneerlijke concurrentie gestart. Waarschijnlijk hangt hem dan een boete van zo'n 3.200 euro boven het hoofd.