Clicky


Kewill neemt LeanLogistics over

Kewill neemt LeanLogistics over
09-05-2016 13:27 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

DORDRECHT - Kewill, marktleider in innovatieve software voor supply chain execution, heeft LeanLogistics overgenomen van moederonderneming Brambles, Limited. LeanLogistics is wereldwijd leider op het gebied van transportoplossingen voor verladers, met honderden TMS-klanten in de VS en Europa, wordt een netwerk ondersteund van meer dan 14.000 vervoerders. Het cloudgebaseerde platform beheert en optimaliseert meer dan 10 miljard dollar aan jaarlijkse transportkosten voor  klanten.

“We zijn erg blij dat LeanLogistics het Kewill-team versterkt. Hun oplossingen zijn rijk aan functionaliteiten, zijn schaalbaar en worden beheerd door een ervaren team. We zijn verheugd om de voortdurende groei en investering in het LeanLogistics-platform te ondersteunen. Wij geloven dat ons wereldwijde platform zal helpen om de al indrukwekkende groei van LeanLogistics te versnellen door gebruik te maken van onze uitgebreide Europese en Aziatische netwerken”, zegt Doug Braun, CEO van Kewill.

Dan Dershem, President en CEO van LeanLogistics voegt daaraan toe: “Onze tijd als dochteronderneming van Brambles heeft ons de mogelijkheid gegeven te investeren in onze oplossing en uit te breiden naar verschillende landen. Het is een enorme leerervaring geweest, maar omdat we ernaar streven elke dag meerwaarde te bieden aan onze klanten, is het goed om samen te gaan met een bedrijf dat wereldwijd actief is op het gebied van supply chain execution. De wereldwijde transportmarkt is klaar voor een duidelijke leider.” 

Kewill MOVE® is een uitgebreid supply chain execution-platform dat verladers, vervoerders, expediteurs en douane-experts in staat stelt om producten over de hele wereld te verplaatsen. “We zien LeanTMS als een enorme stap voorwaarts voor Kewill. Nieuwe componenten, zoals LeanDex voor het indexeren van vrachttarieven, zijn toepasbaar voor veel van onze 7.500 klanten. En wanneer je onze twee vervoerdersnetwerken combineert, hebben we veruit het grootste netwerk in Noord-Amerika”, aldus Jim Hoefflin, President & COO van Kewill.

Het MOVE-platform biedt aanvullende componenten die momenteel niet beschikbaar zijn in LeanTMS. Chris Timmer, Chief Commercial Officer van LeanLogistics zegt: “Wij geloven dat we snel een aantal belangrijke componenten kunnen integreren in LeanTMS, zoals yard management, deficit rating, shipment tracking en settlement for rail, om volledig aan de behoeften van onze klanten te voldoen. We zien ook de mogelijkheid om onze pakketdiensten te optimaliseren en geheel nieuwe douane- en compliance-functionaliteiten toe te voegen.

LeanLogistics is gevestigd in Holland, Michigan en zal Kewill’s grootste kantoor worden. Doug Braun voegt toe: “We zien een boeiende cultuur en talentenpool in en rondom Hollland in Michigan, en zien het team als een cruciaal onderdeel van de gecombineerde organisatie. We zijn van plan om de komende maanden dit kantoor en het managementteam verder uit te breiden. We respecteren het vermogen van het team van LeanLogistics om het bedrijf vooruit te helpen, en zullen op zoek gaan naar manieren om de bestaande initiatieven te ondersteunen. We geloven sterk dat we een impuls kunnen geven aan het succes dat LeanLogistics tot nu toe heeft behaald.”