Clicky

 
Transport Online - UPS wil samen met Zipline en Gavi humanitaire hulp leveren met drones

UPS wil samen met Zipline en Gavi humanitaire hulp leveren met drones

UPS wil samen met Zipline en Gavi humanitaire hulp leveren met drones
09-05-2016 10:58 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ATLANTA(USA) - De UPS Foundation kondigt vandaag haar samenwerking aan met Zipline, een roboticabedrijf uit Californië, en met Gavi, the Vaccine Alliance, waarmee UPS wil onderzoeken hoe drones de manier kunnen veranderen waarop levensreddende middelen zoals bloed en vaccins over de hele wereld worden bezorgd.

Het komt nog te vaak voor dat cruciale levensreddende middelen de personen in nood niet bereiken. Met dit publiek-private partnerschap komen de wereldwijde logistieke expertise, gekoeld transport en bezorging in de zorgsector, van UPS, het nationale drone-netwerk van Zipline en de ervaring van Gavi in ontwikkelingslanden met levens redden en gezondheid bewaken in de meest afgelegen gebieden in de wereld samen.

De UPS Foundation heeft een beurs van 0.000 uitgereikt ter ondersteuning van de eerste lancering van dit initiatief in Rwanda.

“Publiek-private samenwerkingen zijn cruciaal in het oplossen van de meeste uitdagingen waar de wereld vandaag de dag mee te maken heeft, omdat iedere deelgenoot een unieke expertise kan bijdragen”, zegt Eduardo Martinez, president bij de UPS Foundation en hoofd van diversity & inclusion bij UPS. “UPS is altijd op zoek naar innovatieve manieren die de humanitaire logistiek helpen verbeteren om levens te redden. We zijn trots op de samenwerking met Gavi en Zipline en onze inspanningen om de innovaties van de Rwandese regering nu ook op wereldwijde schaal uit te breiden.”

Later in het jaar zal de regering van Rwanda de Zipline drones beginnen te gebruiken, zodat er per dag zo’n 150 bezorgingen van levensreddend bloed naar 21 transfusiefaciliteiten in het westen van het land mogelijk zijn. Volgens de WHO heeft Afrika de hoogste moedersterfte door postnatale bloedingen in de wereld. Dit betekent dat toegang tot levensreddende bloedtransfusies van cruciaal belang is voor vrouwen in het continent.

“Onze samenwerking met UPS en Zipline is een spannende stap richting een nieuw domein voor de levering van medische hulpmiddelen”, zei dr. Seth Berkley, Directeur van Gavi, the Vaccine Alliance. “Dit is een totaal andere manier van het bezorgen van vaccins aan afgelegen samenlevingen en we willen graag te weten komen of UAV’s een veilige, effectieve manier kunnen bieden om vaccins toegankelijk te maken voor de ‘moeilijkst te bereiken kinderen’.”

Rwanda’s nationale drone-netwerk richt zich in eerste instantie op het bezorgen van bloedvoorraden. Het plan is nu om dit initiatief uit te breiden met vaccins, behandelingen voor HIV/AIDS, malaria, tuberculose en nog vele andere essentiële, levensreddende medicijnen. De verwachting is dat het drone-bezorgingssysteem in Rwanda de komende drie jaar duizenden levens redt en dat het als voorbeeldmodel voor andere landen gaat dienen.

“Doordat het niet mogelijk is om levensreddende medicijnen te brengen bij de mensen die deze het hardst nodig hebben, overlijden ieder jaar miljoenen mensen terwijl dit voorkomen had kunnen worden. Het werk van deze samenwerking zal dit probleem voor eens en altijd oplossen”, zegt Directeur van Zipline, Keller Rinaudo. “Doordat het expertise en de visie van UPS, Gavi en Zipline samenkomen, kan er direct bezorgd worden met drones en kunnen duizenden levens worden gered op een manier die nooit eerder mogelijk was.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions