Transport Online - Teleurstelling in Amsterdam, vreugde in Eindhoven

Teleurstelling in Amsterdam, vreugde in Eindhoven

Teleurstelling in Amsterdam, vreugde in Eindhoven
08-05-2016 17:46 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM/EINDHOVEN - PSV won de landstitel zondag, ten koste van Ajax. En dat was duidelijk te merken in de thuissteden van beide clubs. In Amsterdam overheerste bij de fans teleursteling; in de Eindhovense binnenstad was de vreugde uitzinnig. De wedstrijden werden in de middag in de steden op straat gevolgd. Het Stratumseind, de uitgaansstraat in Eindhoven, stond vol met feestende mensen.

In Eindhoven wachtten vroeg in de avond de fans de spelersbus van PSV op bij het Philips Stadion. De selectie vierde daar zondagavond al een besloten feestje. De officiële huldiging is maandag op het Stadhuisplein in de stad. Voorafgaand hieraan wordt het team op een platte kar door de stad gereden.

In Amsterdam keken veel mensen naar de voetbalwedstrijden op het Leidseplein. Na de wedstrijd heerste teleurstelling onder de fans. Zij verlieten het plein in het centrum van de stad redelijk rustig. Even na 17.00 uur was het plein zo goed als leeg. Het totale aantal voetbalgerelateerde aanhoudingen in de stad bleef onder de twintig, volgens de politie een rustige dag.

In Doetinchem, de plaats van de wedstrijd Ajax tegen De Graafschap, was het zondag even onrustig na het voetballen. De mobiele eenheid heeft daarop opgetreden. In totaal zijn twaalf aanhoudingen verricht.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions