Clicky

PSV verovert landstitel dankzij misstap Ajax

08-05-2016 16:25 | Sport | auteur ANP

ZWOLLE/DOETINCHEM - Met een overwinning bij PEC Zwolle (3-1) en het puntenverlies van Ajax bij De Graafschap is PSV er zondag op de allerlaatste competitiedag in geslaagd om de landstitel te prolongeren. Volledig onverwacht kon de ploeg van Phillip Cocu op het veld in Zwolle het 23e kampioenschap uit de clubgeschiedenis vieren. Bovendien kan de club weer uitkijken naar de lucratieve deelname aan de Champions League.

PSV toonde zondag vanaf de aftrap in Zwolle zelf weinig geloof meer in de titel en kwam in de laatste competitiewedstrijd traag op gang. De ploeg uit Eindhoven was het eerste half uur niet in staat om de tegenstander de wil op te leggen. De thuisploeg kreeg de beste kansen via Lars Veldwijk, Queensy Menig en Ouasim Bouy. De bezoekers kwamen onverwacht op voorsprong door een schot van Jürgen Locadia. Clubtopscorer Luuk de Jong verdubbelde de score kort voor rust door een bal raak te koppen die met veel geluk bij hem kwam.

De cruciale gelijkmaker van De Graafschap tegen Ajax werd tien minuten na rust met veel gejuich ontvangen in het vak met de supporters van PSV.

PEC Zwolle bracht PSV nog heel even in het nauw. Bouy had zijn vizier in de 66e minuut wel scherp en plaatste zijn schot buiten bereik van PSV-doelman Jeroen Zoet. De Jong bracht direct na de aftrap zijn seizoenstotaal op 26 door een voorzet van Locadia in de verre hoek te trappen: 1-3.

Het team van Cocu bleef geconcentreerd strijden voor de zege en liet zich niet van de wijs brengen door de spanning en de tussenstand in Doetinchem. In een vreemde, nerveuze en bloedstollende atmosfeer begon de ploeg de voorsprong te verdedigen.

Na het laatste fluitsignaal was het in Zwolle wachten op de uitslag in Doetinchem. Na de definitieve beslissing bij De Graafschap-Ajax renden de spelers van PSV naar het vak met de eigen aanhang en kon het feest in Zwolle losbarsten.