Clicky


Veel belangstelling voor inboedel circus Renz

Veel belangstelling voor inboedel circus Renz
07-05-2016 16:44 | Binnenland | auteur ANP

UDEN - De kijkdagen voor de veiling van de inboedel van het failliete circus Herman Renz trokken vrijdag en zaterdag relatief veel belangstelling. Bijna duizend mensen bezochten de circustenten die bij Uden waren opgezet voor de kijkdagen. De veiling van de circusspullen sluit dinsdag. Tot die tijd kunnen mensen online bieden.

"Het verbaast ons nog hoeveel serieuze kopers hier rondlopen'', zei zaterdag een woordvoerder van het bedrijf Keros, dat de inboedel van het circus heeft opgekocht en naar de veiling brengt. Volgens hem zijn onder de belangstellenden veel buitenlandse mensen uit de entertainment-wereld, onder meer uit Duitsland, Frankrijk, Denemarken en Polen.

De inboedel bestaat onder meer uit een 'pipowagen', vrachtwagens, twee tenten, kassa's, horecakeukens, en licht- en geluidsinstallaties.

Het circus ging vorig jaar oktober failliet. De Belastingdienst veilde eerder al de grote circustent, omdat het circus de fiscus niet kon betalen. De tent leverde 80.000 euro op. De veiling van de overige spullen is in handen van Troostwijk Veilingen.