Boekhoudster transportbedrijf veroordeeld voor verduistering van ruim een ton

Boekhoudster transportbedrijf veroordeeld voor verduistering van ruim een ton
04-05-2016 16:31 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

BREDA - De voormalige boekhoudster van een transportbedrijf uit Etten-Leur is door de rechtbank Zeeland-West-Brabant veroordeeld tot een taakstraf van 160 uur. De vrouw krijgt bovendien een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. Ze verduisterde ruim 126 duizend euro. Dat bedrag moet ze terugbetalen.

Fictieve facturen

Tussen 2011 en 2014 fraudeerde de vrouw door het aanmaken van fictieve facturen. De uitbetaling van de facturen liet ze doen op haar eigen bankrekening. De rechter stelt dat de verdachte daardoor het vertrouwen van haar werkgever 'op grove wijze beschaamd heeft'.

Blanco strafblad

Bij de strafoplegging houdt de rechtbank rekening met het blanco strafblad van de verdachte en haar persoonlijke omstandigheden. Op het moment dat ze de feiten pleegde verkeerde ze in ‘psychische onbalans’, onder andere door relationele problemen. De vrouw heeft zich onder behandeling gesteld.

De rechter laat ook meewegen dat ze de zorg heeft over een hulpbehoevende minderjarige zoon. Bovendien heeft ze inmiddels een andere baan en was ze al begonnen met het aflossen van haar schuld. De straf komt overeen met de eis van de officier van justitie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden