Clicky


Duits transportbedrijf op non-actief gezet door rechter

Duits transportbedrijf op non-actief gezet door rechter
03-05-2016 11:43 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

HANNOVER - Een Duitse transportonderneming in de regio Hannover is door de rechtbank van Hannover op non-actief gezet. De rechter heeft de transportvegunning voor het bedrijf ingetrokken en de circa 73 vrachtwagens staan op dit moment stil.

Reden voor de intrekking van de vergunning is volgens Duitse media het herhaaldelijk overtreden van de rij- en rusttijden met ernstige ongevallen tot gevolg.

In 2013 werd door de gemeente Hannover de vergunning verstrekt. Kort daarop verhuisde het transportbedrijf naar het platteland. In 2015 waren er 58 overtredingen door chauffeurs en 21 overtredingen tegen de transportmanager.

Na een inspectie van de arbeidsinspectie werd beterschap beloofd en zou de transportmanager vervangen worden. Aangezien dit niet werd gedaan heeft de rechter nu de transportvergunning ingetrokken en verboden dat de transportmanager nog langer in zijn functie werkzaam blijft.

De CEO van het 129 medewerkers en 73 vrachtwagens tellende transportbedrijf ging tevergeefs in beroep tegen de uitspraak van de rechter.

Dit betekent echter niet dat het bedrijf nu moet sluiten. "In feite is het zo dat wanneer er een nieuwe transportmanager wordt aangesteld deze een nieuwe transportvergunning kan aanvragen", aldus een woordvoerder van het centraal Handelsregister.

"Als dat gebeurt, zullen we de nieuwe manager uiteraard eerst grondig controleren. Bovendien moet deze persoon bewijzen de financiële middelen te beschikken om het onderhoud van de vrachtwagens te garanderen."

Zelfs als aan al deze voorwaarden is voldaan kan het nog enkele weken duren eer de nieuwe transportvergunning wordt verleend.