Datasamenwerking Rijkswaterstaat en Brandweer Nederland bij ongevallen

Datasamenwerking Rijkswaterstaat en Brandweer Nederland bij ongevallen
03-05-2016 10:15 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Op donderdag 28 april hebben directeur Rijkswaterstaat Nienke Zeijlemaker en CIO Brandweer Nederland Diemer Kransen een Management Statement getekend.

Doel is om meer data met elkaar uit te wisselen. Data die enerzijds de veiligheid van het brandweerpersoneel vergroot en anderzijds bijdraagt aan een betrouwbare ongevallenregistratie.

Samenwerken deden beide instanties al. Met name na een ongeval op de weg wordt gezorgd voor goede slachtofferhulp en wordt de weg zo snel en veilig mogelijk vrijgemaakt voor de weggebruikers.

En nu wordt die samenwerking verbreed naar het water. Rijkswaterstaat beschikt als beheerder van de Rijkswateren over de dieptegegevens van de waterwegen. Belangrijke informatie voor de Brandweer als het gaat om het veiliger uit kunnen voeren van duikwerkzaamheden na (scheepvaart)ongevallen/ongevallen te water. De diepte heeft namelijk een sterke invloed op het duikregime.

Brandweer Nederland beschikt over een zorgvuldige administratie van ongevallen, de zogeheten meldkamerregistratie. Belangrijke data voor Rijkswaterstaat die de landelijke ongevallen databases BRON (weg) en SOS (schepvaart) in beheer heeft voor een zorgvuldige ongevallenregistratie in Nederland. Deze meldkamerdata zijn een belangrijke aanvulling op de volledigheid van informatie en daarmee wordt bijgedragen aan de betrouwbaarheid van de ongevallenregistratie.

Met dit Management Statement hebben beide partners hun wederzijdse verwachtingen vastgelegd over te behalen doelen, de communicatielijnen, de werkwijze inclusief de kwaliteitsborging en afspraken over de wijze van samenwerking. De samenwerking tussen Brandweer Nederland en Rijkswaterstaat levert voor beide partners een kwaliteitsimpuls.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden