Transport Online - Rusland verdedigt onderschepping VS-vliegtuig

Rusland verdedigt onderschepping VS-vliegtuig

Rusland verdedigt onderschepping VS-vliegtuig
30-04-2016 13:59 | Buitenland | auteur ANP

MOSKOU - Een Russisch gevechtsvliegtuig heeft vrijdag een Amerikaans toestel boven de Baltische Zee onderschept, omdat die zijn transponder had uitstaan. Die is nodig om een vliegtuig te kunnen identificeren.

"Alle vluchten van Russische vliegtuigen worden uitgevoerd in overeenstemming met de internationale regels voor het gebruik van het luchtruim'', zo verdedigde het Russische ministerie van Defensie zaterdag de onderschepping.

Het Pentagon zei eerder dat het Amerikaanse verkenningstoestel een routinevlucht uitvoerde in het internationale luchtruim en dat een Russisch SU-27 gevechtsvliegtuig het op een "onveilige en onprofessionele'' manier had benaderd. CNN meldde dat de Russische jet tot op ongeveer honderd voet (dertig meter) van het Amerikaanse vliegtuig was gekomen en in een draai om het toestel was gevlogen.

De Amerikaanse luchtmacht heeft twee oplossingen: "ofwel niet in de buurt van onze grenzen vliegen of de transponder voor identificatie aanzetten'', aldus het Russische ministerie in een verklaring.

Recentelijk protesteerde Washington ook al tegen manoeuvres van Russische straaljagers bij Amerikaanse marineschepen. De VS spraken van een provocatie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,266

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions