Transport Online - NS wil 60 procent minder uitval HSL-treinen

NS wil 60 procent minder uitval HSL-treinen

NS wil 60 procent minder uitval HSL-treinen
29-04-2016 19:57 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - De Nederlandse Spoorwegen willen binnen twee jaar de aan haar toewijsbare uitval van treinen op het HSL-traject met circa 60 procent verminderen. Dat staat in een verbeterplan voor de jaren 2016 en 2017 dat deze week aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu is aangeboden. "Het doel is de uitval naar een aanvaardbaar niveau terug te dringen", aldus de NS.

Het spoorbedrijf reageert hiermee op de afspraken van staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur) met de NS om het vervoer over de hogesnelheidslijn HSL-Zuid snel te verbeteren. Door de NS op de huid te zitten hoopt Dijksma het vertrouwen van de treinreizigers herstellen. Dat vertrouwen kreeg een knauw door alle problemen met de Fyra. Ook de opvolger, Intercity Direct tussen Amsterdam, Rotterdam en Breda, valt veelvuldig uit.

De NS gaat op verschillende punten ingrijpen. "Het materieel wordt deels aangepast en technisch verbeterd, medewerkers worden gerichter opgeleid en beter begeleid om op de complexe HSL te kunnen rijden en de aansturing wordt verscherpt", aldus de spoorwegen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,919
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen