Clicky


TKD primeur: Volvo FMX met nieuwe I-Shift met kruipversnellingen

TKD primeur: Volvo FMX met nieuwe I-Shift met kruipversnellingen
29-04-2016 13:18 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ALMERE - Volvo Trucks is aanwezig tijdens de Technische Kontakt Dagen (TKD) in Almere van 26 tot en met 28 mei. Op de Volvo-stand zijn verschillend geconfigureerde trucks te bewonderen die zijn voorzien van diverse innovatieve Volvo Trucks-features waaronder de nieuwe I-Shift met kruipversnellingen.

Volvo Trucks heeft een primeur tijdens de TKD: op de Volvo-stand is namelijk voor het eerst in Nederland een Volvo FMX 8x6 met de nieuwe I-Shift met kruipversnellingen te zien. De uitvoering heeft een extra lage kruipversnelling vooruit en kruipversnellingen achteruit. Dit maakt het mogelijk om uiterst langzaam achteruit te rijden, wat een belangrijk voordeel is bij achteruitrijmanoeuvres die enorme precisie vereisen zoals in de bouw en bij onderhoudswerkzaamheden.

“Hoe hoger het totaalgewicht of hoe groter de behoefte om nauwkeuring te kunnen manoeuvreren, hoe meer de chauffeur baat heeft bij een truck met kruipversnellingen”, legt Wijnand van den Brink, Manager Product bij Volvo Trucks Nederland uit.

Kruipversnellingen bieden aanzienlijk meer flexibiliteit en de mogelijkheid tot zuiniger rijden; ook voor transportbedrijven die zware transporten uitvoeren op slechte ondergrond maar ook regelmatig op de snelweg rijden.

“I-Shift met kruipversnellingen maakt het mogelijk om in extreme situaties te starten vanuit stilstand. Gecombineerd met een geschikte achterasoverbrenging die het toerenbereik optimaliseert bij hoge snelheden, resulteert dit in een lager brandstofverbruik op de snelweg. Dit is een aanzienlijk voordeel voor transportbedrijven die dit soort werkzaamheden uitvoeren”, verklaart Wijnand van den Brink.