Transport Online - Poortactie FNV bij Koninklijke Rotra [+video]

Poortactie FNV bij Koninklijke Rotra

Poortactie FNV bij Koninklijke Rotra [+video]
28-04-2016 10:43 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

DOESBURG - Donderdagochtend voerde FNV Transport & Logistiek en Stichting VNB actie bij de poort van Koninklijke Rotra in Doesburg.

Twee weken geleden werd er ook al actie gevoerd middels een pamfletten actie. Vrijwel alle chauffeurs die voor Rotra rijden geven aan dat niet alle gewerkte uren uitbetaald worden en dat ze flauw zijn van de manier waarop Rotra met ze omgaat.

FNV heeft na deze actie contact gehad met Rotra. Edwin Atema: "Ons is duidelijk geworden dat ze hun eigen personeel niet vertrouwen en daarom zelf maar bepalen hoeveel uren een chauffeur voor bepaalde handelingen betaald krijgt."

Rotra stelt dat chauffeurs 's ochtends eerst een halfuur koffie gaan drinken voor ze aan het werk gaan en dan pas de poort uitrijden. "Wij hebben aangegeven dat in zulke gevallen gerust correcties doorgevoerd mogen worden zolang deze conform cao en transparant zijn", aldus Atema.

Inmiddels zou Rotra Bijlage 1 tekstueel aangepast hebben naar "standaardisering gewerkte uren op basis van praktijkervaringen".

"Ook weer zo'n rare kronkel", gaat Atema verder. "Weer wordt een hoop rook opgeworpen. Waar zijn de praktijkervaringen op gebaserd? Wie zijn er betrokken in het proces om dit vast te stellen? Chauffeurs moeten de gewerkte uren gewoon betaald krijgen en de uren-registratie moet transparant zijn."

"Nu de Koninklijke Rotra haar eigen ridders van de weg niet lijkt te vertrouwen en enkel rook wenst op te werpen, hebben we de FNV-advocaat verzoch om getuigen onder ede voor de rechter te gaan horen. Met het horen van deze getuigen willen we de exacte werkwijze achterhalen. Hoe werken zaken achter de deur bij Rotra en hoe gaat de inzet van Roemeense chauffeur in zijn werk?", aldus Edwin Atema.

Rotra heeft een week de tijd gekregen om met informatie over de brug te komen. Doen zij dit niet dan zullen er een aantal personen onder ede gehoord gaan worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen