Clicky

 
Transport Online - VCK Group slaat eerste paal vierde All Weather Terminal

VCK Group slaat eerste paal vierde All Weather Terminal

VCK Group slaat eerste paal vierde All Weather Terminal
28-04-2016 10:01 | Haven Nieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - In 1998 opende in de haven van Amsterdam ‘s werelds eerste ‘All Weather Terminal’. Een terminal waar zeeschepen met weersgevoelige goederen, ongeacht de weersomstandigheden, hun lading droog over kunnen zetten op diverse transportmodaliteiten. En vandaag, 18 jaar later, slaan VCK Group en Port of Amsterdam de eerste paal voor de vierde All Weather Terminal in de Amsterdamse haven.

Met de bouw van de eerste All Weather Terminal zette de VCK Group een baanbrekend concept neer. Sinds de introductie van dit unieke concept is het idee overgenomen door vele andere landen. Met de komst van een vierde terminal heeft het bedrijf wederom een primeur te pakken: de enige terminal in Europa met vier All Weather Terminals en daarmee een overdekte overslagcapaciteit van 1,5 - 2 miljoen ton.

Nodige stap voor aldoor groeiend bedrijf

De drijfveer achter de investering van ca. €11 miljoen is de groei die VCK Group ziet in de maritieme logistieke markt, het bedrijf en diens positie in de stuwadoorssector, waardoor uitbreiding een gezonde en nodige stap was. “All Weather Terminal 4 is een passende voortzetting en verdere innovatie van een concept welke mogelijk is gemaakt door onze partnering met Port of Amsterdam. Wat we als pioniers zijn gestart in Europa, heeft geresulteerd in een unieke combinatie van faciliteiten. Door onze faciliteiten uit te breiden met een vierde overdekte terminal, waarborgen we onze positie als vooraanstaand ‘all weather stevedoring specialist”, vertelt Jeroen Brauns, Managing Director VCK Port Logistics.

Al 100 jaar havenpartners

VCK Group heeft een lange historie met de Amsterdamse haven. Ze zijn er al meer dan 100 jaar gevestigd. “En daar zijn we bijzonder trots op”, aldus Anthony van der Hoest, Cluster Manager Logistics Port of Amsterdam. “VCK Group is een bedrijf welke staat voor kwaliteit en persoonlijke dienstverlening met een focus op de voortdurende verbetering van de processen. Een sterke partner in het in stand houden van onze positie als één van ‘s werelds belangrijkste logistieke hubs”, vult Van der Hoest aan.

VCK Group bestaat uit twee divisies: VCK Logistics en VCK Travel. Beide opereren wereldwijd, hoofdzakelijk Business-to-Business. VCK Logistics specialiseert zich in de lucht- en zeetransport, overslag, distributie en opslag. VCK Travel specialiseert zich in zakelijke, maritieme en overheidsreizen, alsmede bedrijfsevenementen en -cruises. Met bewezen innovatieve dienstverlening heeft de groep vooraanstaande posities in beide divisies bereikt en kan het bedrijf bogen op langdurige klantrelaties. De kracht van VCK Group zit in het vereenvoudigen van logistieke processen. Klanten ervaren hierdoor directe voordelen: minder tijd, risico’s en kosten in het totale distributieproces.

Begin 2017 operationeel

Evenals bij All Weather Terminals 1 t/m 3 kunnen zeeschepen met weersgevoelige goederen, zoals houtproducten, metalen en projectlading, bij All Weather Terminal 4 hun lading - ongeacht de weersomstandigheden - droog overzetten op binnenvaartschepen, treinen en vrachtwagens. De nieuwe terminal wordt 100 meter lang, is tot onder de haak 22 meter hoog, heeft vanaf de kade een ‘waterbreedte’ van 30 meter en biedt een overslagkraan met een capaciteit tot 50 ton. De bouw van All Weather Terminal 4 wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland. De terminal is begin 2017 operationeel.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions