Winstdaling Boeing door strop tankvliegtuig

Winstdaling Boeing door strop tankvliegtuig
27-04-2016 14:15 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

CHICAGO - Vliegtuigbouwer Boeing heeft het eerste kwartaal afgesloten met 2 procent meer omzet dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst daarentegen viel lager uit als gevolg van een tegenvaller bij de ontwikkeling van een nieuw militair tankvliegtuig.

Boeing rapporteerde woensdag een kwartaalomzet van 22,6 miljard euro (20 miljard euro). Onder de streep hield het bedrijf 1,2 miljard dollar over. Dat is 9 procent minder dan een jaar eerder. Boeing nam een last van 156 miljoen dollar in verband met extra kosten om het tankvliegtuig KC-46 ondanks tegenslagen tijdig aan klanten te kunnen leveren.

De omzet uit commerciële vliegtuigen daalde met 6 procent tot 14,4 miljard dollar. Dat komt doordat Boeing minder toestellen afleverde bij luchtvaartmaatschappijen, 176 stuks tegen 184 een jaar eerder. Daar stond een groei van de opbrengsten uit defensiematerieel met ruim een derde tegenover.

Boeing gaat er nog altijd vanuit dat de jaaromzet tussen de 93 miljard en 95 miljard dollar komt te liggen. Ook de winstprognose is ongewijzigd gebleven. Het bedrijf verwacht dit jaar in totaal 740 tot 745 commerciële vliegtuigen af te leveren.

Er kwamen afgelopen kwartaal per saldo 121 bestellingen binnen voor passagiers- en vrachttoestellen. De orderportefeuille van Boeing omvat momenteel 5700 vliegtuigen met een totale waarde van 480 miljard dollar. Daarmee weet het bedrijf zich ook voor de komende jaren verzekerd van voldoende werk.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden