Clicky


Debois en Scania pakken de draad weer op

Debois en Scania pakken de draad weer op
27-04-2016 10:13 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

NEDER-OVER-HEEMBEEK(B) - Na een halve eeuw kiest Debois NV (Ramillies) opnieuw voor zijn eerste liefde, Scania. Na een demoperiode van een week, doet een G450 LA 4x2 zijn intrede in het wagenpark van het Waals-Brabantse bedrijf. De nieuwkomer zal ingeschakeld worden voor de bevoorrading van betoncentrales.

De vloot van Debois bestaat uit zo’n 15 voertuigen. “Het is 50 jaar geleden dat we afscheid namen van Scania, maar de wens om opnieuw met een Scania te rijden is nooit weggegaan”, vertelt directeur Thierry Debois.

“Bovendien heb ik een die-hard Scania-fanaat onder mijn chauffeurs. Als gevolg van een klein probleem met een ander merk, was de tijd rijp om twee vliegen in één klap te slaan: met de aankoop van deze nieuwe Scania kon ik zowel mezelf als mijn chauffeur een groot plezier doen.”

De feiten

In zijn zoektocht naar de meest betrouwbare en rendabele oplossing, liet Thierry Debois zich inspireren door Antoine Renard, Account Manager bij Scania Naninne. Die stelde hem een 450 SCR Only ter beschikking om een weekje mee te proefdraaien.

“Deze voertuigen worden vaak bejubeld door hun eigenaars omdat ze extreem zuinig zijn”, zegt een zichtbaar trotse Antoine Renard.

“Een van onze grootste klanten heeft onlangs een vergelijkende test uitgevoerd met een 450 SCR Only en een vergelijkbaar voertuig van de concurrentie. Het resultaat liet niets aan de verbeelding over: per 100 km verbruikt de Scania tussen 1,64 en 2 liter minder. Deze feiten worden door meer en meer bedrijven opgepikt.”

Testfase kan nu pas echt beginnen

“Na een weekje testen was mijn chauffeur meteen verkocht. Het was een bevestiging van al het goede wat er over het merk werd verteld”, zegt Thierry Debois.

“In overeenstemming met ons investeringsprogramma heb ik beslist om de recent afgeleverde Scania G450 LA 4x2 Crown Edition te bestellen. Dit voertuig zal ingezet worden voor de bevoorrading van betoncentrales in België, goed voor circa 100.000 km per jaar. Ik sta te popelen om hem in gebruik te nemen in reële omstandigheden. Dit zal me toelaten om de prestaties en het verbruik op lange termijn in kaart te brengen.”

Voor de beginjaren van Debois NV moeten we terug naar het jaar 1947, toen Joseph Debois een maalderij overnam. Het blijft echter niet bij bloem. De activiteiten worden uitgebreid met kolen, grind, zand, bouwmaterialen en huisbrandolie. Vandaag de dag is Debois gespecialiseerd in de distributie van petroleumproducten, de handel in landbouwproducten en transport. De transportactiviteiten zijn zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden. Gelet op de aard van de producten, wordt hoofdzakelijk gebruik gemaakt van kippers: zand en grind maken nog altijd deel uit van het aanbod, maar kregen het gezelschap van grond en bieten (tijdens het seizoen).