Clicky


Lintje voor de heer C.A.R. Seij vanwege belangrijke rol in de transportsector

Lintje voor de heer C.A.R. Seij vanwege belangrijke rol in de transportsector
26-04-2016 17:02 | Overig | auteur Redactie [FE]

TILBURG - Achttien inwoners van de gemeente Tilburg kregen dinsdag 26 april een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Peter Noordanus waaronder de heer C.A.R. (Camiel) Seij, uit Tilburg, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De 72-jarige heer Seij heeft tijdens en na zijn werk bij het Regionaal Werkgelegenheidsinstituut Indutil (1987 - 2003) een belangrijke rol gespeeld voor de transportsector in de regio Tilburg in zijn rol als voorzitter en secretaris van Transtil. Transtil is een samenwerkingsverband van aanvankelijk Tilburgse transportbedrijven. Sinds 2011 zijn er ook leden van buiten Tilburg aangeschoven.

Binnen Transtil zijn de grotere (Tilburgse) transportbedrijven vertegenwoordigd. Hij heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het verbeteren van de acquistitie-positie van Tilburg en bij het aantrekken van nieuwe bedrijven.

De heer Seij heeft een grote rol gespeeld bij het stimuleren van multimodaal goederenvervoer in de regio Tilburg en bij de bouw van een grote containerterminal. De heer Seij was tevens lid van de begeleidingscommissie bij de oprichting van de TIASopleiding bij Tilburg University.

Naast zijn verdiensten voor de transportsector en de economie van de Tilburgse regio in het algemeen is de heer Seij van 1985 tot 2010 bestuurslid geweest van Ziekenfonds Midden-Brabant en van de Raad van Commissarissen VGZ.

Van 2008 tot heden is hij actief als lid van de Raad van Commissarissen en Auditcommissie Stichting Groenhuysen Roosendaal. Hij zet zich hiermee bijzonder in voor de ouderenzorg in West-Brabant. Hij heeft zich in zijn functie van commissaris in het bijzonder ingezet voor de gezonde financiele positie, de adequate integrale risicobeheersing en een goede huisvesting voor de ouderen in West-Brabant.