Clicky


Dematic optimaliseert bestaande logistieke systemen met behulp van SAP-oplossingen

Dematic optimaliseert bestaande logistieke systemen met behulp van SAP-oplossingen
26-04-2016 16:45 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HEUSENSTAMM - Dematic kan geautomatiseerde, logistieke systemen uitbreiden met SAP-technologie, waardoor de prestaties van bestaande installaties aanzienlijk verbeterd worden. Afhankelijk van de wens van de klant gaat het om de implementatie van SAP Extended Warehouse Management (EWM) of SAP Logistics Execution System (LES).

Door de integratie van bestaande, logistieke systemen met SAP worden de werkprocessen geoptimaliseerd en de kans op fouten aanzienlijk verminderd. Dankzij de open source omgeving is het gemakkelijk aanpassingen in de IT-infrastructuur uit te voeren, waardoor logistieke dienstverleners hun oplossingen relatief gemakkelijk kunnen moderniseren en toekomstbestendig kunnen maken.

“Naast de bestaande, automatische systemen en de eisen die je daaraan moet stellen, zijn de individuele bedrijfsprocessen bij de klant bepalend voor de implementatie van de SAP-oplossingen. Of het nu gaat om complexe kwaliteitscontroles of om het gebruik van serienummers: we moeten diep in de bedrijfsprocessen duiken om samen met de klant te bepalen welke configuratie de juiste is”, zegt Michael Kreutzmeier, hoofd van SAP Sales Europa bij Dematic.

“Om die reden is een haalbaarheidsonderzoek meestal het begin van een IT-moderniseringsproject. Dat onderzoek maakt duidelijk welk integratiescenario het beste bij de desbetreffende klant past.”

"Vanaf de hosting tot en met de intern transport installaties worden alle systemen naadloos in het SAP-systeem geïntegreerd. Dematic is specialist voor de implementatie van SAP EWM en SAP LES. Beide oplossingen bundelen het Warehouse Management Systeem (WMS) en de Material Flow Control (MFC) en beschikken over een directe koppeling met PLC’s, waardoor het aantal koppelingen aantoonbaar beperkt wordt en daardoor ook het aantal mogelijke bronnen voor fouten”, verduidelijkt Kreutzmeier.

Een ander voordeel van IT-modernisering is dat de logistieke systemen in mechanisch opzicht niet veranderd hoeven te worden. “We kunnen praktisch elk bedrijf softwaretechnisch moderniseren zonder veranderingen in bestaande systemen en machines door te hoeven voeren. Dematic beschikt over zelfontwikkelde SAP-templates voor verschillende systemen, die afhankelijk van de lay-out van een installatie individueel aangepast kunnen worden. Gebruikers profiteren daardoor van korte ontwikkeltijden en een optimale service. De oplossingen zijn bovendien jarenlang uitgebreid in productie-omgevingen getest met betrekking tot functionaliteit en veiligheid.”

“SAP-software is heel flexibel en zeer geschikt voor het ontwikkelen van individuele oplossingen. Daarom werd er ook een integratie voor post- en pakketdiensten op basis van SAP ontwikkeld. Die oplossing kan zowel op het niveau van het ERP-systeem als op het niveau van SAP Extended Warehouse Management geïntegreerd worden“, licht Kreutzmeier toe.

“De medewerkers krijgen daardoor te maken met slechts één interface en hoeven dus niet tussen toepassingen van verschillende aanbieders te switchen. Bovendien is de logistieke klant niet afhankelijk van de softwareleveranciers en kan het alles in één keer regelen via Dematic.”

De IT-experts van Dematic ondersteunen klanten tijdens het hele moderniseringsproces. Vanaf de planning van de testfase tot en met service en onderhoud na de ingebruikname is een Dematic-team 24/7 beschikbaar. Daarnaast worden de medewerkers van de klant intensief getraind voordat ze met het nieuwe systeem gaan werken.