A59 bij Oosterhout dicht na twee ernstige ongevallen

A59 bij Oosterhout dicht na twee ernstige ongevallen [+foto]
26-04-2016 10:57 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

OOSTERHOUT - Twee verkeersongevallen, kort na elkaar, zorgden dinsdagmorgen voor een ravage op de snelweg A59 ter hoogte van Oosterhout. Er raakten zes personen gewond, waarvan twee ernstig.

Het eerste ongeval gebeurde rond 10.30 uur ter hoogte van Oosterhout, op de rijbaan van knooppunt Hooipolder richting knooppunt Zonzeel. Twee vrachtwagens botsten op elkaar. Eén ervan schaarde en kwam dwars over de weg te staan, waar een naderende personenauto tegenaan botste. De bestuurder van de personenauto liep een open botbreuk op aan zijn pols en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. 

Het tweede ongeval ontstond enkele minuten later in de staart van de file. Bij deze aanrijding waren in totaal dertien voertuigen betrokken, meldt de politie. Een van de vrachtwagenchauffeurs kwam bekneld te zitten in zijn cabine en werd door de brandweer bevrijd. Hij raakte zwaargewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Twee andere betrokken raakten licht gewond.

Wegafsluiting

Vanwege de ravage werd de noordelijke rijbaan (Hooipolder richting Zonzeel) helemaal afgesloten. Dit leidde tot veel filevorming. Rijkswaterstaat verzorgde een omleidingsroute. Verkeersongeval analisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Rijkswaterstaat meldt dat rond half drie één rijstrook is vrijgegeven en dat omrijden niet meer nodig is.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden