Transport Online - 'Biodiesel trekt juist zware wissel op milieu'

'Biodiesel trekt juist zware wissel op milieu'

'Biodiesel trekt juist zware wissel op milieu'
26-04-2016 10:16 | Milieu | auteur ANP

BRUSSEL - Het gebruik van biodiesel in de transportsector is veel minder goed voor het milieu dan wordt gedacht, het zorgt uiteindelijk via een omweg zelfs voor meer uitstoot. Dat blijkt volgens de milieugroep Transport and Environment uit een studie van de Europese Commissie.

De extra uitstoot als gevolg van het gebruik van biodiesel komt in Europa uit op bijna 4 procent, ofwel 12 miljoen extra auto's op de weg, berekende de milieugroep. De extra uitstoot is vooral het gevolg van het gebruik van landbouwgrond voor de productie van gewassen voor biodiesel zoals soja en palmolie in plaats van voor reguliere voedselgewassen. Er moet daardoor meer bosland ontgonnen worden wat drukt op het milieu.

Ook het extra gebruik daarbij van landbouwmachines, bemesting en installaties waar de brandstof wordt geproduceerd, dragen bij aan de extra uitstoot. Transport and Environment bepleit het nu geldende maximum van 7 procent aan biobrandstof uit landbouwgewassen terug te schroeven naar 0 procent in 2020.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions