Clicky


 


'Sparen over de grens niet zonder risico'

'Sparen over de grens niet zonder risico'
25-04-2016 22:59 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - Mensen die hun spaargeld via online platforms wegzetten bij buitenlandse banken om zo een hogere rente te vangen, moeten goed opletten. Toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwde maandag dat een en ander niet zonder risico's is.

De laatste tijd zijn meerdere online bemiddelaars in opkomst die het heel makkelijk maken om geld over de grens te stallen. Ze maken daarbij reclame dat in andere landen, zoals Tsjechië of Bulgarije, ook het Europese depositogarantiestelsel van kracht is, waarbij spaargeld tot 100.000 euro wordt gegarandeerd.

De AFM wijst er echter op dat het vangnet in andere landen in de praktijk wel eens anders kan werken dan in Nederland. Dit is volgens de financiële waakhond bijvoorbeeld ook afhankelijk van de draagkracht van de bankensector en de overheid van dat land.

Daarnaast kan het rendement van zo'n buitenlandse spaarrekening volgens de AFM tegenvallen, bijvoorbeeld doordat er kosten worden gerekend voor transacties in vreemde valuta of dat er bij voortijdige beëindiging van de spaarrekening een boete betaald moet worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions