Clicky


Man van boord van 'Alto Mira' gevallen, bergingsactie gaande

Man van boord van 'Alto Mira' gevallen, bergingsactie gaande [+foto]
25-04-2016 09:45 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

GRIJPSKERK - Maandagochtend vroeg is een man noodlottig om het leven gekomen op het Van Starkenborgh kanaal bij Grijpskerk. De man was opvarende van het binnenvaartschip “Alto Mira”, welke lag afgemeerd langs de Poelweg.

Omstreeks kwart voor zes ging het mis, tijdens het schip losmaken viel de man door onbekende oorzaak van het schip. Hij kwam in het koude water van het Van Starkenborgh kanaal terecht.

De kapitein alarmeerde gelijk de hulpdiensten. Brandweer, duikers, ambulance en de traumahelikopter waren snel ter plaatse, maar konden de man niet redden. Door stroming in het water is het niet precies bekend waar het lichaam zich bevind. De brandweer blijft zoeken en is op het water met twee boten met sonarapparatuur.

Het scheepsvaartverkeer is stilgelegd. Enkele tientallen binnenvaartschepen ondervinden daar hinder van. Ook blijft de sluis van de Gaarkeuken gesloten, om stroming tegen te gaan. Het wegverkeer ondervindt geen hinder van de bergingsactie. Het is onbekend hoe lang de zoekactie wordt voortgezet.