Clicky


Linjte voor Wil Versteijnen, directeur GVT Group Logistics

Linjte voor Wil Versteijnen, directeur GVT Group Logistics
24-04-2016 14:30 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

TILBURG - Op zaterdag 23 april heeft Wil Versteijnen, directeur van GVT Group Logistics, van burgemeester Peter Noordanus een Koninklijke ondersheiding ontvingen. Versteijnen ontving de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau ter gelegenheid van zijn 30-jarige jubileum als directeur bij GVT.

Wil Versteijnen kreeg het lintje vanwege zijn verdiensten in het transport in Nederland en in het bijzonder in Midden Brabant. Het aanvankelijk kleine transportbedrijf Gebroeders Versteijnen Transport met 15 medewerkers groeide onder zijn leiding uit tot het huidige GVT Group Logistics waar zo'n 600 fulltimers aan het werk zijn.  

Naast zijn functie als algemeen directeur bij GVT initieert Versteijnen in de regio activiteiten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt nieuwe kansen te bieden binnen de logistieke sector.

Daarnaast is hij een van de oprichters van Intermodals, een samenwerkingsverband tussen vier Brabantse logistieke terminals voor de verbetering van de synchromodale verbindingen, en van Logistiek Midden-Brabant, waarin overheid, ondernemers en onderwijsinstellingen samenwerken.

Met de oprichting van Barge Terminal Tilburg (BTT) in 1998 en Rail Terminal Tilburg (RTT) in 2005 (later Railport Brabant) ligt de focus van GVT op een diversiteit aan vervoersmethoden: goederentransport via weg, water en rail. Vanuit de Rotterdamse zeehaven is per trein en binnenvaart een uitstekende achterlandverbinding ontstaan die in de toekomst nog verder zal uitbreiden.

De groei van GVT zet nog altijd door. Op dit moment kent het bedrijf een omvang van 600 FTE en heeft het dagelijks zo'n 300 trekkende eenheden op de weg. Daarnaast zijn er dagelijks zes binnenvaartschepen en meerdere treinen onderweg. In de eigen warehouses heeft GVT een opslagcapaciteit van ongeveer 150.000 vierkante meter.

In 2012 en 2013 is hard gewerkt aan uitbreidingen op het gebied van rail en binnenvaart. Op industrieterrein Loven (Railport Brabant) is een nieuwe rail terminal gebouwd die aansluiting biedt op zowel het Nederlandse netwerk als internationale trajecten. Daarnaast is een tweede binnenvaart terminal gerealiseerd op industrieterrein Vossenberg. 

Met de overname van Huisman Transport in 2014, waar sinds 2005 een alliantie mee bestond, is het distributienetwerk Lean Logistic Solutions volledig in eigen beheer van GVT gekomen.

Onder de naam Lean Logistic Solutions werken de drie GVT bedrijven Gebr. Versteijnen Transport & Logistics (Tilburg), Greuter Logistics (Alkmaar) en HSL Logistics (Apeldoorn) met elkaar samen om fijnmazige 24-uurs distributie in de Benelux te realiseren.