Clicky


NMBS Logistics Groep verkoopt binnenvaartdochters

NMBS Logistics Groep verkoopt binnenvaartdochters
29-03-2013 09:48 | Algemeen | auteur de redactie
WELS(B) - NMBS Logistics Groep en Felbermayr Group hebben donderdag aangekondigd dat de ondernemingen H&S Container Line GmbH, Haeger & Schmidt International GmbH en RKE nv (meerderheidsbelang), die tot nu toe deel uitmaakten van de NMBS Logistics Groep en actief zijn in binnenvaart, verkocht werden aan Felbermayr Holding GmbH, Wels (Oostenrijk) (met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2013).

NMBS Logistics Groep verkocht heel zijn aandelenpakket in de drie ondernemingen aan Felbermayr: H&S Container Line GmbH was een 100% dochtermaatschappij van Inter Ferry Boats (filiaal van NMBS Logistics). Haeger & Schmidt International GmbH was een 100% dochtermaatschappij van Xpedys (filiaal van NMBS Logistics) en Xpedys bezat tevens een participatie van 61,46% in RKE nv. ThyssenKrupp behoudt haar aandeel van 38,54% in RKE.

De continuïteit van de activiteiten van de drie ondernemingen blijft verzekerd en eveneens blijven het management en het personeel in stand.

Met deze verkooptransactie realiseert NMBS Logistics opnieuw een van de belangrijke maatregelen van het herstelplan dat de onderneming uitvoert. NMBS Logistics wenst haar activiteiten inderdaad te concentreren op haar core business, zijnde het vrachtvervoer per spoor, om een rendabele en performante privé spoorwegmaatschappij te worden.

Voor Felbermayr vult de acquisitie van deze drie binnenvaartondernemingen de reeds bestaande havenfaciliteiten in Linz an der Donau en Krefeld am Rhein aan. Het is de bedoeling met deze ondernemingen het huidige portfolio te vervolledigen, in functie van toekomstige synergiën.


Zowel de verkoper als de koper hebben de intentie om de wederzijds succesvolle commerciële samenwerking verder te zetten, zoals de economisch gezien zeer belangrijke spoorverbindingen van de zeehavens Antwerpen en Zeebrugge naar Duisburg, Andernach, Ottmarsheim en Strasburg.