Clicky


CNV Vakmensen: 'Per direct beveiligers op de bus'

CNV Vakmensen: 'Per direct beveiligers op de bus'
23-04-2016 10:24 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

TILBURG - Buschauffeurs van Arriva zijn vanmorgen in Tilburg spontaan in staking gegaan, na wéér een overval op een buschauffeur. Volgens Evert Jan van de Mheen, bestuurder van CNV Vakmensen, onderstreept dit de noodzaak om zo snel mogelijk contant geld van de bus te halen. “We willen geen contant geld meer in de bus. Als dat niet meteen te regelen is, dan zijn er andere maatregelen nodig. We willen per direct beveiligers in de bus.”

Van de Mheen heeft begrip voor de spontane actie van de chauffeurs. “Het is heel vervelend dat er nu mensen voor niks bij een bushalte staan te wachten. Maar ik begrijp de chauffeurs. Het is van de zotte dat je niet op een normale manier je werk kunt doen. Het kan je zomaar gebeuren dat er een paar gekken met een wapen je bus in stappen – en dan ben je machteloos.”

In gesprek met Arriva

De bonden zijn al geruime tijd met Arriva en andere vervoersbedrijven in gesprek om over te gaan tot ‘cashloos betalen’. Arriva wil dit ook invoeren. “Volgende week zitten we weer met Arriva om de tafel. We zullen er dan op aandringen om zo snel mogelijk contant geld van de bus te halen. Tot die tijd eisen we extra veiligheidsmaatregelen.”

Van de Mheen is vanochtend in Tilburg aanwezig.