Clicky


Eerste schip in Inland Port Coevorden-Emlichheim

Eerste schip in Inland Port Coevorden-Emlichheim
27-03-2013 13:13 | Algemeen | auteur de redactie
COEVORDEN - Wethouder Geert Roeles heeft woensdag 27 maart om 10.00 uur samen met een delegatie van Nijhoff Wassink het eerste schip in de haven op het Europark in Coevorden ontvangen. Dit is het eerste schip in een reeks die in de komende tijd de haven aandoet.

Schipper Klaas Bakema en zijn vrouw vervoeren met het schip Gratias kali voor de landbouw. De kali wordt vanuit de haven per vrachtwagen verder vervoerd. Dit is een belangrijke impuls voor de binnenvaart richting Coevorden.

De 'Inland Port Coevorden – Emlichheim' is door publiek private onderneming aangelegd en wordt nu geëxploiteerd door twee bedrijven die aandeelhouder zijn in het havenbedrijf, namelijk Nijhoff Wassink en de Bentheimer Eisenbahn.

De Haven wordt ontsloten door de vaarverbinding Kanaal Coevorden-Almelo. Bij Almelo sluit het kanaal aan op de grotere vaarwegen naar het westen en zuiden. Het kanaal is nu berekend op max. 700 tons-schepen.


Dryport Emmen-Coevorden
Binnenvaart op de kleinere vaarwegen kan naast railtransport belangrijk bijdragen om de afvoer vanuit de zeehavens naar het Europese achterland, via dryports als Coevorden-Emmen, efficiënter te laten verlopen. Rotterdam zal dit de komende jaren, met de groeiende containerstromen, hard nodig hebben om files op zee en nog meer op de weg te voorkomen. Coevorden wil hierin samenwerken met andere achterlandhubs in het oosten van het land, met name Twente.