Commotie door examenstunts met vuurwapen en rookbommen

Commotie door examenstunts met vuurwapen en rookbommen
22-04-2016 13:46 | Binnenland | auteur ANP

ALPHEN AAN DEN RIJN/LELYSTAD - Examenstunts in Alphen aan den Rijn en Lelystad hebben tot beroering geleid.

Vrijdagochtend reed de politie in kogelwerende vesten naar een straat in Alphen aan den Rijn omdat er een jongen met een vuurwapen zat. Hij bleek bij een groep scholieren te horen die een examenstunt uithaalde. Het wapen was wel echt, maar het werkte niet meer.

Omdat de agenten al snel vermoedden dat het een examenstunt was, trokken ze niet hun wapen. Wel riepen ze naar de scholieren dat ze hun handen moesten laten zien.

De 19-jarige jongen uit Hazerswoude-Dorp die de revolver had, is het ding kwijt en krijgt een proces-verbaal voor verboden wapenbezit. De politie dringt er "zeker in deze tijden'' op aan te blijven nadenken.

Scholengemeenschap De Rietlanden in Lelystad doet aangifte tegen een aantal leerlingen die donderdag met bivakmutsen de aula binnenstormden, rookbommen lieten ontploffen en weer hard wegrenden.

Het rookalarm ging af, de brandweer werd gealarmeerd en de school korte tijd ontruimd. Scholieren dachten dat het om een terreuraanslag ging en zijn zich rotgeschrokken. De school noemde de actie - vermoedelijk een examenstunt - vrijdag "schandalig''. "Zeker in een tijd, waarin er in de wereld vreselijke dingen gebeuren, is het belangrijk samen op te staan tegen domheid, crimineel gedrag en angstzaaierij'', schrijft rector Onno van Helden aan de ouders.

De school heeft sterke vermoedens om wie het gaat en neemt zelf ook "gepaste maatregelen''.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden