Clicky

 
Transport Online - Methanol project van Stena Line twee keer in één week bekroond

Methanol project van Stena Line twee keer in één week bekroond

Methanol project van Stena Line twee keer in één week bekroond
22-04-2016 11:27 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HOEK VAN HOLLAND - Stena Line heeft vorige week twee nieuwe prijzen in ontvangst mogen nemen, vanwege het ombouwen van de Stena Germanica in ’s werelds eerste op methanol varende ferry.

Eén van deze prijzen betreft de passagiersprijs “Eco-Ward”, die tijdens de jaarlijkse “Ferry Shipping Conference” werd uitgereikt.

De tweede prijs betreft de “Ship of the Year Award”, uitgereikt tijdens de “European Marine Engineering Conference and Awards” in Amsterdam.

In maart 2015 schreef Stena Line geschiedenis met het in de vaart brengen van ’s werelds eerste op methanol varende ferry op de route Göteborg – Kiel.

Vanaf deze periode draait het Methanol project als een proef, waarbij het gebruik van methanol constant verder wordt ontwikkeld en geëvalueerd. De resultaten tot nu toe zijn veelbelovend.

Er zijn twee motoren volledig omgebouwd en de overige twee zijn in de komende maanden aan de beurt. Methanol is milieuvriendelijker dan de gebruikelijke scheepsbrandstof.

Bij gebruik ervan worden de emissies Sox en PM met 90% gereduceerd en Nox met ongeveer 60 procent.

“Wij zijn erg blij met deze twee nieuwe prijzen. Duurzaamheid is een belangrijk strategisch onderwerp voor Stena Line. Dit is een zeer waardevol project, niet alleen voor ons als bedrijf, maar ook voor de gehele bedrijfstak. Dit gezien het feit dat wij lange-termijn alternatieven voor duurzame brandstof nodig hebben om concurrerend te kunnen blijven opereren. Daarom willen wij ook graag onze partners Wärtsilä, Methanex, Lloyds Register, de Haven van  Göteborg, de Haven van Kiel en de EU bedanken voor hun bijdrage aan dit project", aldus Niclas Mårtensson, Deputy CEO van Stena Line.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden