Transport Online - DAF Trucks België introduceert DAF FT XF 460 Super Space Cab - Anniversary Edition

DAF Trucks België introduceert DAF FT XF 460 Super Space Cab - Anniversary Edition

DAF Trucks België introduceert DAF FT XF 460 Super Space Cab - Anniversary Edition
22-04-2016 11:18 | België | auteur Redactie [FE]

TEMSE - Speciaal voor de Belgische markt, introduceert DAF de Anniversary Edition van de XF 460 Super Space Cab. Deze uiterst exclusieve 340 kW/460 pk sterke trekker met krachtige PACCAR MX-13-motor heeft de trotse Belgische driekleur als striping, een verwijzing naar de high tech cabine- en asfabriek van DAF in Westerlo, die precies 50 jaar geleden werd geopend.

Elke DAF XF Anniversary Edition is individueel genummerd, gespoten in Brilliant White en bovendien subtiel voorzien van een exclusieve striping in de Belgische driekleur. Bovendien krijgt de truck een rijke specificatie, waaronder de meest recente en slimme veiligheids- en rijmanagementsystemen zoals Predicitive Cruise Control, Advanced Emergency Braking System (AEBS), MX Engine Break, Vehicule Stability Control en Lane Departure Warning System.

Krachtige, zuinige PACCAR MX-13-motor

De bewezen betrouwbare, krachtige en zuinige 6-cilinder PACCAR MX-13-motor is gekoppeld aan een 12 speed AS Tronic versnellingsbak met FastShift en Predictive Shifting voor een optimaal rendement. Ook ontbreken de Eco Mode, EcoRoll en Hill Start Aid functies niet. Om het brandstofverbruik van de DAF XF 460 nog verder te reduceren, wordt de Anniversary Edition standaard geleverd met een aerodynamica set; bestaande uit een spoiler, fenders en side skirts.

Optimaal comfort voor de chauffeur

De chauffeur profiteert van de zeer comfortabele, luchtgeveerde bestuurders- en passagiersstoel Super Air. Deze is in alcantara/leder uitgevoerd en de chauffeur zetel is voorzien van een armsteun. Ook is het stuurwiel afgewerkt met stoer zwart leder. Zicht op de weg is ook ’s nachts een vanzelfsprekendheid met de in het dak geïntegreerde verstralers en de LED-koplampen – inclusief sproeiers – en in de bumper gemonteerde verlichtingsunits met gecombineerde functie voor mistlamp en bochtverlichting.

TRP standairco en truckspecifiek navigatiesysteem

Een goede nachtrust is essentieel voor de chauffeur om alert en geconcentreerd te blijven. Daarom wordt elke Anniversary Edition verder uitgerust met een TRP standairco die voor een optimaal cabineklimaat zorgt. Omdat de TRP airco werkt terwijl de motor uitgeschakeld is, wordt er geen brandstof verbruikt. Bovendien verhoogt een TRP standairco de restwaarde van de truck.

Deze speciale XF is verder uitgerust met een hoogwaardig PIONEER truck navigatiesysteem. Het systeem houdt rekening met het feit dat er gereden wordt met een vrachtwagen en kiest vervolgens alleen die wegen waar vrachtwagens toegelaten zijn.

Ideale werkomgeving

De in België geproduceerde cabine van de XF biedt de chauffeur een ideale werkomgeving met een maximum aan ruimte. Door de lage cabinevloer is de in Westerlo gebouwde XF Super Space Cab de ruimste cabine op de markt met een totaal volume van meer dan 12,6 m3  en met een stahoogte van 2,10 meter. De lage cabinevloer draagt bovendien bij aan een uitstekend gezichtsveld.

Om de veiligheid van de chauffeur te verhogen, is elke Anniversary Edition uitgerust met een DAF Night Lock, een mechanisch slot dat tegen de zijwand van de cabine wordt gemonteerd en waarbij een pin van gehard staal in de armleuning van het portier schuift, waarin de noodzakelijke verstevigingen werden aangebracht.

Made in Belgium’ en al zeven jaar marktleider in het trekker segment in België

Precies 50 jaar geleden opende DAF Trucks in Oevel (Westerlo, België) haar cabinefabriek. DAF Trucks Vlaanderen N.V. groeide uit tot een toonaangevende en ultra-moderne productiefaciliteit, waarin alleen al de afgelopen 15 jaar zo’n €600 miljoen geïnvesteerd werd.  Meer dan 2.200 medewerkers produceren er op dit moment 200 cabines en 450 assen per dag voor de populaire DAF CF- en XF-trucks. Dat DAF in Westerlo nu €100 miljoen investeert in een compleet nieuwe cabinelakstraat, bewijst het vertrouwen dat de truckfabrikant heeft in de toekomst van haar productiefaciliteiten in België.

In de tweede helft van de maand mei ontvangt elke Belgische DAF concessiehouder een Anniversary Edition demo voertuig.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen

Notice: Trying to get property of non-object in /home/transportn/domains/transport-online.nl/public_html/site/templates/transportonlinev3/modules/brandstofprijzen/widgets/templates/homepage.tpl.php on line 5

Notice: Trying to get property of non-object in /home/transportn/domains/transport-online.nl/public_html/site/templates/transportonlinev3/modules/brandstofprijzen/widgets/templates/homepage.tpl.php on line 5

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/transportn/domains/transport-online.nl/public_html/site/templates/transportonlinev3/modules/brandstofprijzen/widgets/templates/homepage.tpl.php on line 5

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions