Transport Online - Popicoon Prince (57) overleden

Popicoon Prince (57) overleden

Popicoon Prince (57) overleden
21-04-2016 19:06 | Showbizz | auteur ANP | Transport Online

LOS ANGELES - De Amerikaanse popartiest en muzikant Prince is donderdag op 57-jarige leeftijd overleden. Zijn woordvoerster heeft dit bevestigd. Zijn lichaam werd donderdag in de vroege ochtend ontdekt in zijn studio aan huis Paisley Park in Minnesota. Paisley Park was lange tijd ook de naam van zijn platenlabel.

Prince Rogers Nelson, zoals zijn volledige naam luidde, moest op 15 april al wegens een medische noodsituatie naar een ziekenhuis. Zijn vliegtuig maakte daarvoor een tussenlanding in Illinois.

De volgende dag verscheen hij gewoon weer tijdens een concert en verzekerde hij zijn fans dat alles in orde was. Volgens mensen in zijn omgeving had hij een flinke griep. Maar voorafgaand aan zijn laatste optreden had Prince twee shows geannuleerd vanwege gezondheidsproblemen.

Prince, ook bekend als His Royal Badness, TAFKAP (the artist formerly known as Prince) en onder diverse andere bijnamen, had grote hits met nummers als When Doves Cry, Let's Go Crazy, Controversy, Purple Rain en 1999. Hij schreef midden jaren tachtig Nothing Compares 2 U, dat een nummer 1-hit werd in de uitvoering van de Ierse singer-songwriter Sinead O'Connor. Het album Purple Rain wordt algemeen beschouwd als een van de gedenkwaardigste albums aller tijden.

De lijst van artiesten met wie Prince in de afgelopen tientallen jaren heeft samengewerkt, is vrijwel eindeloos. Van George Clinton, Madonna en Chaka Khan tot Patti LaBelle, Sheena Easton en de Nederlandse saxofoniste Candy Dulfer.

Prince werd een internationale superster in 1982 na de doorbraak met het album '1999'. Eerder al bracht hij albums uit als For You (1978) en Dirty Mind (1980). Na zijn grote doorbraak zou hij zeven Grammy's in de wacht slepen. Hij trad ook op in de Super Bowl in 2007, in een van de grootste live-optredens ooit. Prince verkocht meer dan 100 miljoen platen.

De artiest was twee keer getrouwd. De eerste keer met zijn back-up danseres Mayte Garcia. Ze gingen in 2000 uit elkaar. Daarna trouwde hij met Manuela Testolini en dat huwelijk eindigde in 2006.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions