Clicky


Hapag-Lloyd werkt aan fusie met UASC

Hapag-Lloyd werkt aan fusie met UASC
21-04-2016 13:44 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

HAMBURG - Containervervoerder Hapag-Lloyd is in gesprek over een fusie met concurrent United Arab Shipping Company (UASC). Dat meldt Hapag-Lloyd donderdag. De bedrijven hopen op die manier sterker te staan nu de containerbranche kampt met tegenwind door onder meer lagere vrachtprijzen.

De partijen hebben nog geen akkoord, maar zijn het al wel eens geworden over de waardering van de bedrijven. Daarbij zou Hapag-Lloyd in de nieuwe samenwerking goed zijn voor 72 procent en UASC voor 28 procent.

Als de fusie doorgaat ontstaat de op vier na grootste containervervoerder ter wereld. Voor Hapag Lloyd is de fusie van belang om toegang te krijgen tot enkele van de grootste containerschepen ter wereld. United Arab beschikt over zes schepen met een capaciteit van 18.800 standaardformaat containers. Hapag-Lloyd heeft zulke schepen, die cruciaal zijn voor handel tussen Europa en Azië, momenteel nog niet.

Hapag-Lloyd is een van 's werelds grootste containervervoerders met een vloot van 177 moderne containerschepen. Het bedrijf heeft ongeveer 9500 medewerkers en 366 vestigingen in 118 landen.

UASC is opgericht in 1976 en gevestigd in het Midden-Oosten. Het bedrijf heeft meer dan 185 kantoren over de hele wereld en doet meer dan 240 havens aan.