Clicky

 Tijdelijk scheepvaartverbod zuidelijke sluis Bovensas

Tijdelijk scheepvaartverbod zuidelijke sluis Bovensas
22-03-2013 09:29 | Algemeen | auteur de redactie
Voor de zuidelijke sluis van Bovensas is een tijdelijk scheepsvaartverbod van kracht. Dit verbod is ingezet, nadat er bij controle van de sluis gebreken werden geconstateerd. De honderd jaar oude sluis is verzwakt en daarom veiligheidshalve gesloten. Op dit moment voert waterschap Brabantse Delta tijdelijke maatregelen uit om de veiligheid van de sluis te waarborgen en het scheepsvaartverbod spoedig weer te kunnen opheffen.

Daarnaast doet het waterschap onderzoek om tot een structurele oplossing voor herstel van de sluis te komen. Pleziervaart is tijdelijk genoodzaakt een alternatieve route te nemen. De noordelijke sluis in het Bovensas kan hierbij niet gebruikt worden, omdat het waterpeil hier te laag is. Wel kan omgevaren worden via het Volkerak-Zoommeer en de Manderssluis, die toegang biedt tot de Mark en Dintel. Via de Mark en Dintel kan men naar Breda varen.


Scheepvaart die koers zet richting Roosendaal, vervolgt de route via het Markvlietkanaal. Scheepvaart vanuit Roosendaal en Breda kan ook deze routes volgen, wanneer zij de havens van Steenbergen en De Heen willen bereiken.

Naar verwachting gaat de zuidelijke sluis in het Bovensas in april weer open. Zodra er een exacte datum bekend is, wordt deze bekend gemaakt door het waterschap.
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions