Meer zelfdoding op het spoor

Meer zelfdoding op het spoor
21-04-2016 11:10 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - Het aantal mensen dat zelfmoord pleegt door voor de trein te springen is gestegen. In 2015 maakten 223 mensen op die manier een eind aan hun leven, een jaar eerder waren dat er 192. Dat heeft spoorbeheerder ProRail donderdag gemeld.

ProRail zegt niet veel extra meer te kunnen doen om het aantal zelfdodingen terug te dringen. "We nemen alle mogelijke preventieve maatregelen. Er is niet veel meer wat we kunnen doen'', aldus een woordvoerder. De organisatie gaat wel een proef doen met blauw licht op stations. Internationaal zijn hier goede resultaten mee geboekt. Daaruit blijkt dat blauw licht mensen rustiger maakt. Op een aantal plekken wordt hier later dit jaar mee getest. "Waar en wanneer we dat gaan uitproberen is nog niet bekend.''

Het aantal storingen op het spoor door kapotte wissels is in 2015 verder gedaald. Vorig jaar reed 89,5 procent van de treinen op tijd. Dat is boven de norm van 87 procent.

Het aandeel van de storingen die direct gevolg zijn van invloeden van buitenaf, zoals stroomstoringen bij de energieleverancier, mensen die op het spoor lopen en aanrijdingen met personen, wegverkeer en wilde dieren, neemt al jaren toe. Het aandeel is in 2015 voor het eerst boven de 50 procent gekomen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,473

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden