Clicky


Man aangehouden voor overval op matroos

Man aangehouden voor overval op matroos
20-03-2013 15:42 | Algemeen | auteur de redactie
WIJK BIJ DUURSTEDE - Op dinsdag hielden agenten een man aan op verdenking van het plegen van een overval op een matroos. De overval vond plaats in 2011.

In de nacht van 17 op 18 augustus 2011 fietste een 19-jarige matroos van een binnenvaartschip over de Broekweg. Ter hoogte van het bruggetje kwam plots een aantal mannen uit de bosjes rennen. De matroos, afkomstig uit Rotterdam, werd overvallen en beroofd van de spullen die hij bij zich had. Daarna gingen de mannen ervandoor.

De matroos pakte zijn fiets om naar zijn boot te gaan en de politie te waarschuwen. Toen hij bij het schip kwam bleek dat er was ingebroken. Rechercheurs startten een onderzoek naar de overval. Zij vermoeden dat de overval en de inbraak met elkaar te maken hebben. De Forensische Opsporing heeft sporenonderzoek gedaan.

Dankzij het rechercheonderzoek konden agenten dinsdagochtend 19 maart een 22-jarige man uit Wijk Bij Duurstede aanhouden in zijn woning, meldt de politie. Hij werd aangehouden op verdenking van het plegen de overval op de man en de inbraak in de boot. De politie zet het onderzoek naar de andere verdachten voort.