Clicky


ITT-event: 'Geen lege vrachtwagens meer'

ITT-event: 'Geen lege vrachtwagens meer'
20-04-2016 11:15 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

SLIEDRECHT - Als het aan de partners en de organisator van het ITT-event Trimble ligt, zullen vrachtwagens in de toekomst niet meer leeg rijden. Onder het thema ‘Meer winst door samenwerking in transport’ brengt de achtste editie van het ITT-event innovatieve oplossingen die de samenwerking in transport gemakkelijker maken.

Op 26 mei laten bedrijven die actief zijn in de IT-sector in Expo Houten de laatste innovaties zien, waarmee transportbedrijven hun bedrijfsvoering efficiënter kunnen maken. Het gekozen thema ‘Meer winst door samenwerking in transport’ is met zorg gekozen.

Chris Boogaard, Country Manager van Trimble licht toe: “Transportondernemers moeten echt een drempel over als het gaat om samenwerking in transport. Veelal leeft er de angst dat de andere partij een klant overneemt. De technologische hulpmiddelen die onze partners laten zien, moeten helpen om samenwerking in transport te vereenvoudigen, waardoor uiteindelijk meer bedrijven die samenwerking aangaan.”

Boogaard vindt het onbegrijpelijk dat nog steeds een groot deel van de vrachtwagens leeg of half leeg rond rijdt. “Dat kan beter! Samenwerking betekent winst op alle fronten. Zowel op financieel gebied als voor het milieu.”

Geleerde lessen

De Panel discussie rondom het thema wordt ingeleid door supply chain expert Walther Ploos van Amstel. Samenwerking in de keten is al jarenlang een hot topic op zijn agenda. Vragen die daarbij besproken worden, zijn onder andere: Hoe kun je dat organiseren? Welke samenwerkingsvormen zijn er? Wat zijn hierin de uitdagingen, en hoe kun je die het beste aangaan?

Panelleden en ervaringsdeskundigen Adriaan Vis van Aware en Cees Pronk van CB Logistics delen hun geleerde lessen met het publiek. Lucas van der Wal, directeur van ExpectIT, presenteert hoe er 99 procent up time gerealiseerd kan worden binnen de ict-infrastructuur.

Live demo’s

Zoals elk jaar geven de partners op het ITT-event ook nu weer overtuigende live-demo’s van hun innovatieve oplossingen en applicaties. Chris Boogaard vertelt welke rol het ITT-event speelt: “Voor bezoekers is het erg belangrijk op de hoogte te blijven. Missen ze een editie, dan lopen ze al snel achter de feiten aan, want ontwikkelingen gaan razendsnel.” Om die reden adviseert hij dan ook om er vooral bij te zijn. “Is het niet voor de live demo’s, dan wel voor de inspirerende presentaties.”

Bovendien, zo benadrukt hij: “Is er weer alle tijd om te netwerken met collega transporteurs onder het genot van een hapje en een drankje.”

ITT-event

Het ITT-event met als thema ‘Meer winst door samenwerking in transport’ vindt plaats op donderdag 26 mei 2016 van 12.00 tot 20.00 in Expo Houten. Deelname is gratis.