Transport Online - Crown introduceert nieuwe FC 5200 truck met contragewicht

Crown introduceert nieuwe FC 5200 truck met contragewicht

Crown introduceert nieuwe FC 5200 truck met contragewicht
20-04-2016 10:23 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

MÜNCHEN(D) - Crown, een van de grootste intralogistieke ondernemingen ter wereld, introduceert de Crown FC 5200 heftruck met contragewicht. Deze truck biedt bestuurders de kracht, stabiliteit en wendbaarheid die nodig is om zware lasten in smalle gangpaden en op drukke laadperrons te heffen.

De Crown FC 5200, met een hefvermogen van 2,0 tot 3,0 ton, is gebouwd met een sterk, duurzaam chassis en een aandrijflijn voor het verplaatsen van de moeilijkste lasten. Het Intrinsic Stability SystemTM van Crown maakt gebruik van geïntegreerde sensoren en controlepunten om de belangrijkste functies en bewegingen continu te bewaken en te regelen. Dit verbetert de stabiliteit en de veiligheid van de heftruck en geeft de bestuurder extra vertrouwen. De dubbele aandrijfmotoren en de stuurgeometrie van de heftruck zorgen voor een kleinere draaicirkel. Hierdoor kunnen bestuurders zware lasten in krappe ruimten verplaatsen zonder pallets rondom te raken of extra slijtage aan de banden te veroorzaken.  

“De Crown FC 5200 is ontworpen om de lastigste taken in veeleisende magazijn- en productieomgevingen uit te voeren. De heftruck kan bovendien goed overweg met voorzetstukken. Dat maakt hem nog veelzijdiger voor de verplaatsing van uiteenlopende lasten”, zegt Tony Young, Marketing Product Manager van Crown.

“Dankzij zijn wendbaarheid is de heftruck een goede oplossing voor laad- en loswerk, stapelen in stellingen en materiaaltoevoer voor assemblagelijnen. Daarbij biedt hij de bestuurder de mate van comfort en vertrouwen die nodig is om efficiënt te kunnen werken.” 

De Crown FC 5200 helpt bestuurders in minder tijd meer werk te verzetten met een vlottere acceleratie en hogere rij- en hefsnelheden. Zo kunnen er per shift tot wel 10% meer ladingen worden verwerkt. Wanneer de prestaties van de heftruck op optimale efficiëntie zijn ingesteld, kan er per batterijlading ook nog eens 25% extra inzettijd worden gerealiseerd. Het eGEN®-remsysteem van de heftruck verlaagt de eigendomskosten nog meer, doordat traditionele wrijvingsremmen ontbreken en de onderhoudsbehoefte lager is.

De Crown FC 5200 verhoogt de productiviteit dankzij een optimale ergonomie, goed zicht in alle richtingen en veel werkruimte voor de bestuurder. Het verbeterde zicht is te danken aan het voorwaarts gerichte bestuurderscompartiment, het lage dashboard met een laag profiel, de smalle stuurkolom en onbelemmerd zicht door de mast.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions