Haven Rotterdam ontkent Australische plannen

Haven Rotterdam ontkent Australische plannen
19-04-2016 19:14 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

PERTH - Het Havenbedrijf Rotterdam ontkent dat het zint op een grote miljardenovername in Australië. Volgens bronnen van zakenkrant The Australian Financial Review zou Rotterdam bereid zijn omgerekend rond de 2 miljard euro neer te tellen voor de haven van Fremantle, bij Perth aan de Australische westkust.

"Onzin'', reageert een woordvoerder van het havenbedrijf. "Wij nemen nooit bestaande havencomplexen over. Hoe denk je dat aandeelhouder de gemeente Rotterdam het zou vinden als wij miljarden in Australië investeren?'' Rotterdam heeft wel investeringen uitstaan in diverse buitenlandse havens, maar dat gaat volgens de zegsman om ontwikkelprojecten waar veel minder geld mee gemoeid is.

De Australische krant schreef dinsdag dat Rotterdam al lokale adviseurs zou hebben ingehuurd en een bod voorbereidt. Voor de grootste haven van Europa zou eigendom van de haven van Fremantle "strategische voordelen'' hebben. Het betreffende havencomplex is nu nog van de lokale overheid. Politici moeten nog besluiten of de haven daadwerkelijk geprivatiseerd wordt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden