Clicky


IVECO Stralis Hi-Way 500pk voor Van de Wetering Loosdrecht

IVECO Stralis Hi-Way 500pk voor Van de Wetering Loosdrecht
19-04-2016 14:00 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

LOOSDRECHT - Onlangs heeft Van de Wetering Loosdrecht B.V. een nieuwe IVECO Stralis Hi-Way met gestuurde en hefbare voorloopas in gebruik genomen. Onder de cabine bevindt zich een 500pk en 2300Nm krachtige FPT Cursor 13 die dankzij Hi-eSCR (zonder EGR en regeneratie) voldoet aan Euro-VI. De brandstoftank in de achteroverbouw die IVECO optioneel af-fabriek levert zorgt ervoor dat deze voorloopastrekker toch een aanzienlijke hoeveelheid brandstof aan boord heeft.

Van de Wetering Loosdrecht B.V.  is specialist in het transport van boten, jachten, zeilschepen en masten van en naar elke haven in Europa, Turkije, Noord-Afrika, Canarische Eilanden en Azië. Van de Wetering Loosdrecht B.V. heeft ruim 55 jaar ervaring in deze specialistische tak van transport en voert opdrachten uit voor werven, importeurs, bootmakelaars, particulieren, verzekeringsmaatschappijen, justitie en defensie. De ervaring en specialisatie in transport van boten en jachten met speciale diepladers zijn de aanleiding geweest voor het uitbreiden van de activiteiten met het transport van o.a. enorme kisten, machines, vliegtuigmotoren, kabelhaspels en windmolenonderdelen.

Van de Wetering Loosdrecht B.V. heeft een specialistisch en zeer modern wagenpark voor het snel, veilig en feilloos transporteren van kostbare zaken. Met de beschikking over 40 trekkende eenheden en 45 in eigen beheer ontworpen diepladers is er altijd een oplossing voor een vracht die niet over de weg te vervoeren leek.

De nieuwe IVECO Stralis die Van de Wetering Loosdrecht B.V. aan het wagenpark toevoegt is uitgevoerd met de grootste cabinevariant die IVECO biedt: de Hi-Way. Onder de cabine bevindt zich een FPT Cursor 13 dieselmotor met een vermogen van 500pk en 2300Nm koppel. De gestuurde voorloopas is hefbaar. De Stralis heeft een brandstoftank van 260L in de achteroverbouw waardoor er in totaal 690L diesel kan worden meegenomen, ondanks de beperkte ruimte aan het chassis vanwege de voorloopas.

De nieuwe IVECO Stralis is voorzien van het Hi-eSCR systeem waardoor de Euro-VI norm wordt bereikt. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van uitlaatgasrecirculatie (EGR) of een actief roetfilter. De voordelen zijn een lager eigen gewicht van de trekker, langere onderhoudsintervallen en een lager brandstofverbruik. Ook hoeft er bij de IVECO Stralis nooit regeneratie plaats te vinden om het roetfilter te reiniger.

Door de diverse en specifieke inzet van de nieuwe IVECO door Van de Wetering Loosdrecht B.V. zijn een schuifbare koppelschotel, parkeerrem op de vooras en verschillende aansluitingen voor opleggers gemonteerd. Het exterieur van de cabine is volledig uitgevoerd in de herkenbare kleurstelling van Van de Wetering Loosdrecht B.V. met verstralers en zwaailichten op het dak.