IRU:Rijverboden moeten eerder worden gecommuniceerd

IRU:Rijverboden moeten eerder worden gecommuniceerd
19-04-2016 11:10 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Verschillende bij de International Road Transport Union(IRU) aangesloten lidstaten blijken een zeer korte aankondigingstermijn van rijverboden te hanteren. Zo wordt in sommige landen vaak slechts één of twee dagen vantevoren gemeld dat een weg afgesloten zal zijn vanwege een rijverbod. Vaak worden dergelijke rijverboden ook nog eens aan de vooravond van feestdagen aangekondigd.

Volgens de IRU levert dit aanzienlijke operationele problemen op voor het goederenvervoer en kan dit resulteren in aanzienlijk hogere kosten.

Volgens de IRU "moet de transportsector ruim vantevoren geïnformeerd worden met duidelijke basisinformatie over mogelijke toekomstige rijverboden voor vrachtwagens, zodat het goederenvervoer dit adequaat en efficiënt kan inplannen en op een optimale manier in de hele EU haar activiteiten kan uitvoeren".

"Dit zal de Europese economie en handel, evenals de burgers en de bedrijven die afhankelijk zijn van het goederenvervoer over de weg ten goede komen", aldus de IRU.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden