Juridisch Advies: CMR niet van toepassing

Juridisch Advies: CMR niet van toepassing
18-04-2016 13:28 | Transport Online | auteur Redactie [FE]

DE WESTEREEN - In het wegvervoer doen zich, net als in andere takken van arbeid, kwesties voor waarin u zich afvraagt hoe dit bij de wet geregeld is. Zeker als transportondernemer wilt u goed geïnformeerd blijven.

Op onze website behandelt Mr. René de Bondt, advocaat, op regelmatige basisjuridische zaken. Mr René de Bondt is advocaat bij Levenbach&Gerritsen Advocaten Schiphol-Rijk. Hij heeft een jarenlange ervaring binnen de transportsector. In deze rubriek bespreekt hij actuele juridische onderwerpen in de wereld van de logistiek.

Deze keer is het thema: CMR niet van toepassing. Wegvervoerder is onbeperkt aansprakelijk voor schade door verkeerd aanleveren van ladinggegevens.

De aansprakelijkheid van de wegvervoerder onder nationaal en internationaal recht is redelijk vastomlijnd. Op grond van Boek 8 BW en de CMR is de vervoerder uitsluitend aansprakelijk voor schade of verlies en vertraging in de aflevering.

Maar hoe zit het met de aansprakelijkheid van de vervoerder voor eventuele bijkomende verplichtingen die niet onder de eigenlijke vervoerovereenkomst vallen? De Hoge Raad heeft hierover eind vorig jaar een belangrijk arrest gewezen.

Lees hier verder...

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier