Transport Online - KNVB blij met kordate optreden voetbalouders

KNVB blij met kordate optreden voetbalouders

KNVB blij met kordate optreden voetbalouders
17-04-2016 23:49 | Sport | auteur ANP

ZEIST - De KNVB is blij met de mensen die zaterdag gezamenlijk ingrepen toen bij een voetbalwedstrijd in Den Hoorn de scheidsrechter met een mes werd bedreigd. In een reactie spreekt de voetbalbond zondag waardering uit "voor het kordate optreden van de verenigingen, ouders en andere betrokkenen bij het incident''.

Bij de pupillenwedstrijd tussen de E5 van Den Hoorn en de E4 van Haaglandia (spelers in de leeftijd van 9 en 10 jaar) kwam zaterdag een 39-jarige man het veld oplopen nadat hij al een paar opmerkingen gemaakt had tegen de scheidsrechter. Hij trok een mes en probeerde de arbiter te steken. De scheidsrechter kon dit ontwijken maar kreeg wel een klap tegen zijn hoofd.

De dader werd overmeesterd door andere toeschouwers. Een persoon raakte daarbij lichtgewond. Of de man die het veld inkwam een vader van een van de spelers is, is niet bekendgemaakt.

Beide verenigingen hebben na het incident met elkaar contact gezocht en zich gezamenlijk ontfermd over de voetballers en scheidsrechter. Ook is incident gemeld bij KNVB en is slachtofferhulp aangeboden.

"Dit is verschrikkelijk, voor de voetballers en alle andere betrokken op het voetbalveld. Het had ook heel anders kunnen aflopen en daarom zijn we blij met het dappere en doortastende optreden van de toeschouwers. Als zoiets gebeurt, moet je gezamenlijk actie ondernemen en dat is hier gebeurd'', zegt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal. ,,We zoeken uit of de man lid is van de KNVB om zo mogelijk ook tuchtrechtelijk te kunnen optreden."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions