Meer dan 230 doden bij aardbeving Ecuador

Meer dan 230 doden bij aardbeving Ecuador
17-04-2016 23:45 | Buitenland | auteur ANP/RTR

QUITO - Het dodental van de aardbeving die Ecuador zaterdagavond trof, is gestegen tot 235. De president van het Zuid-Amerikaanse land, Rafael Correa Delgado, heeft dit zondag gezegd. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt.

De beving met een kracht van 7,8 was de ergste in tientallen jaren in het land en werd gevolgd door 55 naschokken. Het epicentrum lag voor de kust, op zo'n twintig kilometer diepte, maar de beving werd honderden kilometers verderop in de hoofdstad Quito gevoeld.

Correa heeft de noodtoestand uitgeroepen en is eerder teruggekeerd van een bezoek aan Vaticaanstad. "Alles kan herbouwd worden, maar verloren levens komen niet terug. Dat doet het meeste pijn'', zei Correa.

Het Ecuadoraanse Rode Kruis heeft meer dan 1200 vrijwilligers en stafpersoneel ingezet om hulp te verlenen na de aardbeving. De hulpverleners assisteren bij het zoeken naar overlevenden, verlenen medische hulp aan gewonden en bemannen ambulances.

"Dit is een vreselijke dag voor de bevolking van Ecuador. Onze mensen werken de klok rond om overlevenden van deze ramp op te sporen'', zei Walter Cotte, regionaal Amerika-directeur van het Internationale Rode Kruis.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,464

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden