Clicky

 
Transport Online - Nogmaals krachtig DAF trio voor PAX Bouw- en Industrieservice

Nogmaals krachtig DAF trio voor PAX Bouw- en Industrieservice

Nogmaals krachtig DAF trio voor PAX Bouw- en Industrieservice
17-04-2016 09:58 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

HEERENVEEN - PAX Bouw- en Industrieservice heeft recent drie nieuwe DAF's in gebruik genomen. Het betreft een DAF XF 510 FTT, DAF XF 460 FTS en een DAF XF 460 FAN. Vorig jaar werd exact hetzelfde trio aangeschaft. Uiteraard zijn ook deze nieuwe werkpaarden weer gespoten in de herkenbare bruine kleur.

Nieuwe DAF's

De 6x4 trekker (FTT) heeft een 510 PK sterke motor en een dubbel aangedreven as. Deze krachtige trekker wordt ingezet voor speciaal transport, hoofdzakelijk in combinatie met een dieplader. De 6x2 kraantrekker (FTS) met lift-as is uitgerust met een autolaadkraan. Deze lichte en compacte kraan zorgt voor een substantiële verhoging van de hefcapaciteit en berekent de stabiliteit zo dicht als mogelijk naar de werkelijke stabiliteitssituatie, ook in krappe ruimtes. Ook de 6x2 bakwagen (FAN) is uitgerust met een autolaadkraan. Deze bakwagen heeft een stuurbare naloop-as en een open laadbak. Deze laadbak is specifiek naar de wensen van PAX Bouw- en Industrieservice ontwikkeld, zo is de laadbak uitgerust met verstelbare vastzet- en opbergmogelijkheden.

Alle voertuigen zijn geleverd door Autobedrijven ESA Marum en opgebouwd door Rondaan Carrosserie en Wagenbouw Berlikum.

Uitschuifbare aanhangwagens

Ook heeft PAX Bouw- en Industrieservice nogmaals een uitschuifbare aanhangwagen van DRACO aan haar vloot toegevoegd. Bijzonder aan deze aanhangwagens is dat ze in de lengte uitschuifbaar zijn tot 10 meter. Door de dubbele ligger ontstaat een stabieler geheel en is uitermate geschikt voor het vervoeren van units.

Specialisme

Eén van de specialiteiten van PAX Bouw- en Industrieservice is transport met autolaadkraan (20 stuks op zowel trekkers en combi’s). De chauffeurs worden multidisciplinair opgeleid zodat ze naast het assisteren ook zelfstandig de plaatsing en montage uit kunnen voeren.

Onder leiding van V-TAS Opleidingscentrum zijn afgelopen week wederom drie chauffeurs opgeleid om te mogen werken met een autolaadkraan. Zowel de theorie- als het praktijkonderdeel vond ditmaal plaats op het eigen terrein van PAX Bouw- en Industrieservice in Heerenveen.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • Van Keulen
  Van Keulen
 • Van Regteren
  Van Regteren
 • Heerkens
  Heerkens

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats