LNG-subsidies van EU voor Rotterdamse haven

LNG-subsidies van EU voor Rotterdamse haven
18-07-2013 17:13 | Algemeen | auteur de redactie
ROTTERDAM - Het Havenbedrijf Rotterdam heeft van de Europese Commissie positief bericht ontvangen op twee subsidieaanvragen voor LNG (Liquefied Natural Gas). De toewijzing van de subsidie laat zien dat de Commissie vertrouwen heeft in LNG als brandstof voor de toekomst en in de inspanningen van het Havenbedrijf en haar diverse partners.

De eerste subsidie is voor LNG breakbulk bunkerfaciliteiten in de Rotterdamse haven en in Zweden (Gotenborg). Om zo te stimuleren dat LNG de standaard brandstof wordt voor maritiem transport rondom de Noordzee landen en Baltische staten. Het bedrag dat is toegewezen bedraagt 34,3 miljoen euro. Het Havenbedrijf en haar partners hebben voornemen om het toekomstige bunkerstation naast de GATE terminal op Maasvlakte 2 te realiseren.

De tweede subsidie is deels voor onderzoek, deels voor investeringen in de introductie van LNG als brandstof voor de binnenvaart. Diverse havens en bedrijven langs de corridor Rotterdam – Rijn tezamen met partners langs de Main en de Donau, hebben deelprojecten voorgesteld voor de komende jaren. Het Havenbedrijf is één van de trekkers van de subsidieaanvraag en we zijn dan ook erg verheugd dat aan dit totale plan een subsidie van ruim 40 miljoen euro is toegewezen.

Voor beide subsidies geldt: de komende tijd zal uitwijzen wat de details zijn voor de toewijzing van de subsidies en hoe de bedragen ten gelde kunnen worden gemaakt voor de diverse deelprojecten.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden