Centrum Almere even één groot plaats delict

Centrum Almere even één groot plaats delict
16-04-2016 10:19 | Binnenland | auteur ANP

ALMERE - Politie, brandweer, Defensie, GGD, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, de kustwacht en de Reddingsbrigade pakken uit op de Landelijke Veiligheidsdag. Zaterdag is de derde editie in Almere. Een deel van het centrum is volgens de organisatie dan even 'één groot plaats delict'.

In de middag is te zien wat hulpdiensten doen bij incidenten en rampen en vooral hoe zij samenwerken. Doel is ook om de bezoekers uit te dagen hun zelfredzaamheid te vergroten. Er zijn de hele middag demonstraties en oefeningen. Defensie laat zien wat militairen doen, reddingsdiensten te water simuleren een overstroming, de Kustwacht is er met een vliegtuig, de politie neemt honden mee en valt met de brandweer een huis binnen. Handhavers die gewoonlijk op straat opereren, leggen uit wat ze precies doen en het publiek kan bewakingscamera's bedienen.

Thema dit jaar is veiligheid in en om het huis. Vorig jaar kwamen 35.000 mensen op de Veiligheidsdag af, en dat waren er 10.000 meer dan het jaar daarvoor.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden