Clicky

 
Transport Online - ForFarmers wil naar de Amsterdamse beurs

ForFarmers wil naar de Amsterdamse beurs

ForFarmers wil naar de Amsterdamse beurs
15-04-2016 13:34 | Algemeen | auteur ANP

LOCHEM - Veevoerbedrijf ForFarmers wil in het tweede kwartaal naar de beurs in Amsterdam, onvoorziene omstandigheden daargelaten. Dat maakte het bedrijf uit de Achterhoek vrijdag bekend.

Volgens ForFarmers hebben de aandeelhouders unaniem ingestemd met het voornemen om naar de beurs te gaan. Het bedrijf liet eind 2013 al weten de mogelijkheden voor een beursgang te onderzoeken. "Dit is een historisch moment voor ForFarmers en ik ben verheugd dat zo'n solide mandaat is gegeven voor de notering in Amsterdam'', aldus topman Yoram Knoop.

ForFarmers is naar eigen zeggen Europees marktleider op het gebied van veevoer met een jaarlijkse verkoop van 9,1 miljoen ton. Het bedrijf levert voeder voor rundvee, paarden, varkens en pluimvee, en handelsproducten voor akker- en weidebouw.

De omzet bedroeg vorig jaar ruim 2,2 miljard euro. Er werken 2370 mensen voor het bedrijf, dat productiefaciliteiten heeft in Nederland, België, Duitsland en Groot-Brittannië. Het hoofdkantoor staat in Lochem in Gelderland.

De notering op Beursplein 5 moet volgens ForFarmers de verhandelbaarheid van de aandelen vergroten. Bovendien wil het bedrijf een groter publiek bereiken, waaronder institutionele beleggers. Er zal geen nieuw kapitaal worden aangetrokken met de beursgang.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions