Transport Online - Klarenbeek Transport moet van kantonrechter loon nabetalen

Klarenbeek Transport moet van kantonrechter loon nabetalen

Klarenbeek Transport moet van kantonrechter loon nabetalen
15-04-2016 11:11 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

DRUTEN - Klarenbeek Transport BV moet zijn werknemers met terugwerkende kracht een looncorrectie betalen. Dat is het gevolg van een recente uitspraak van de kantonrechter in een rechtszaak die de FNV had aangespannen tegen het transportbedrijf uit Druten.

Met een verwijzing naar de economische crisis schaalde Klarenbeek Transport BV zijn chauffeurs per 1 januari 2013 met drie loontreden terug. Onder druk van de situatie gingen de chauffeurs destijds akkoord.

'In strijd met de cao'

Ondanks de instemming van de werknemers stelde de FNV de maatregel aan de kaak. Denny Karakusevic van Stichting VNB, het cao-nalevingsorgaan van FNV Transport & Logistiek: “Wij konden dit vanzelfsprekend niet over onze kant laten gaan. Deze terugschaling was overduidelijk in strijd met de cao. Het benadelen van de chauffeurs kan bovendien concurrentievervalsing in de hand werken.”

De door de kantonrechter aan Klarenbeek opgelegde nabetaling betreft te weinig betaald loon in de periode 1 januari 2013 - 1 januari 2016. Aan het begin van dit jaar heeft het transportbedrijf, zoals met de werknemers destijds was afgesproken, de terugschaling tenietgedaan.

Ervaringsjaren

Ook werknemers die sinds begin 2013 bij Klarenbeek in dienst waren getreden, kregen volgens de FNV op basis van hun ervaringsjaren in de sector te weinig betaald. Van de rechter moet Klarenbeek aantonen hoeveel ervaringsjaren deze werknemers bij hun indiensttreding hadden om hen vervolgens met terugwerkende kracht op de juiste loontrede te plaatsen.

Klarenbeek Transport BV heeft de mogelijkheid binnen drie maanden in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de kantonrechter.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,901
Diesel1,531

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen