Transport Online - Crown SC 6000 elektrische heftruck met contragewicht wint FLTA Archie award

Crown SC 6000 elektrische heftruck met contragewicht wint FLTA Archie award

Crown SC 6000 elektrische heftruck met contragewicht wint FLTA Archie award
15-04-2016 09:44 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

MÜNCHEN(D) - Crown, een van de grootste intralogistieke ondernemingen ter wereld, heeft de 2016 Award for Excellence in Ergonomics van de prestigieuze Fork Lift Truck Association (FLTA) gewonnen. Het bedrijf won de prijs voor zijn elektrische heftruck met contragewicht van de SC 6000-serie. Crown mocht de onderscheiding onlangs in ontvangst nemen tijdens de jaarlijkse awarduitreiking, ook wel bekend als The Archies. De bekroonde heftruck is voorzien van een ergonomische cabine die het zicht voor de bestuurder verbetert en maximaal comfort biedt voor optimale prestaties.

“Onze finalisten leveren allemaal een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van heftrucks”, zegt Peter Harvey, de CEO van FLTA. “Hun inspanningen zorgen ervoor dat de huidige en komende generaties veiliger, efficiënter en milieuvriendelijker kunnen werken. Wij erkennen en belonen deze inspanning dan ook graag.”

De nieuwe SC 6000-serie van Crown omvat elektrische heftrucks met drie en vier wielen met hefvermogens van 1,3 tot 2,0 ton en hefhoogten tot 7,5 meter. De robuust gebouwde trucks bieden stabiliteit, geavanceerde technologie en taakgerichte ergonomie voor uiteenlopende toepassingen binnen en buiten.

De uitstekende ergonomie blijkt onder andere uit de lage opstap van 375 mm en de royale hoofdruimte, waardoor de bestuurder veel gemakkelijker kan in- en uitstappen, iets wat hij zeer regelmatig doet tijdens zijn werk. De cabine biedt bovendien vrije zichtlijnen in alle richtingen en uitstekend comfort voor een optimale productiviteit. Bestuurders werken dan ook maar al te graag met de truck.

Naast de taakgerichte ergonomie biedt de Crown SC 6000 heftruck ook enorme voordelen op het gebied van wendbaarheid en bedieningsgemak. De draaicirkel van de vierwielige truck is bijna 0 graden, zodat hij bijna net zo wendbaar is als het model met drie wielen. De duurzame stuuras heeft een bewezen levensduur van duizenden uren.

Ingebouwde intelligente besturingssystemen geven de bestuurder precieze controle over de heftruck en bieden uitstekende stabiliteit en veel comfort. Ze zorgen er bovendien voor dat de snelheid van de heftruck op hellingen constant blijft, terwijl de werking van bedieningsfuncties automatisch wordt aanpast aan het ladingsgewicht, de hefhoogte, de stuurhoek en de rijsnelheid.

Crown’s gepatenteerde Access 1 2 3® systeembesturing maakt betrouwbare realtime diagnose op de truck mogelijk, terwijl het BTS 1000-batterijvervoersysteem een medewerker in staat stelt om een batterij in zijn eentje binnen drie minuten te veranderen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions