Transport Online - Veolia staakt verzet tegen gunning OV Limburg

Veolia staakt verzet tegen gunning OV Limburg

Veolia staakt verzet tegen gunning OV Limburg
14-04-2016 19:21 | Algemeen | auteur ANP

MAASTRICHT - Veolia staakt zijn verzet tegen de gunning van het openbaar vervoer in Limburg aan concurrent Arriva. Veolia heeft een eerder ingediend beroep bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven ingetrokken.

Volgens Veolia was de aanbesteding niet eerlijk verlopen. Maar Veolia is daarop teruggekomen, liet de provincie Limburg donderdag weten.

Aanvankelijk kreeg NS-dochter Abellio de gunning. Maar toen bleek dat er fraude was gepleegd, werd Abellio geschrapt en ging de gunning naar Arriva. Veolia, die momenteel het ov in Limburg verzorgt, viel als te duur buiten de boot. Ten onrechte, vond deze vervoerder in eerste instantie.

Directeur Bart Schmeink van aandeelhouder Transdev van Veolia zei dat de vervoerder in het belang van reizigers en medewerkers de beroepsprocedure heeft ingetrokken.

Directeur Anne Hettinga van Arriva kon tot woensdag naar eigen zeggen "alleen met de handrem erop'' verder met het voorbereiden van het ov na 11 december. Dat kan nu in volle vaart, aldus Hettinga. Arriva heeft al meer dan 200 miljoen euro in nieuwe materieel gestoken.

CNV Vakmensen noemt het "een wijs besluit'' van Veolia. "Niemand zit te wachten op eindeloos juridisch gesteggel. Er is nu duidelijkheid over de toekomst van het openbaar vervoer in Limburg, en dat is goed nieuws voor personeel en passagiers'', zegt een bestuurder.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions